17. mai 2021

Klikk for stort bilde Årets 17. mai-program kan du laste ned her.

Programmet får du i tillegg levert i din postkasse den 12. mai.

Også i år blir det en spesiell 17. mai, da alle tog og de vanlige arrangementene er avlyst. Som i fjor samarbeider Færder kommune, Tønsberg kommune og Tønsbergs Blad om en digital 17. mai-feiring.

08:00: Du ønskes velkommen til en direktesendt 17. mai-frokost på tb.no fra kl. 08:00. Her vil du få ordførerens tale, hilsen fra ungdommen, korpsmusikk og alt som hører med til en tradisjonell 17. mai-feiring i Færder kommune.

12:00: Hele Norge synger Ja, vi elsker. Da kan du festkledd synge med, enten du er inne eller ute, på balkongen eller i hagen, alene eller sammen med andre. Salutten og Ja, vi elsker kan du også følge på NRK sin 17. mai-sending

Popup-korps

Musikkorpsene i Færder ønsker å skape 17. mai-stemning for unge og gamle i kommunen. De vil dukke opp uten forhåndsannonsering, så lytt og følg med. Kanskje et korps passerer utenfor der du bor? Syng gjerne med når de går forbi.

Frivillige organisasjoner vil gjennomføre egne aktiviteter på 17. mai

Torås fort

• Kl. 08:00 er det flaggseremoni. Kurt Evje spiller trompet.
  • Kl. 12:00 er det "allsang" med nasjonalsangen.

Båtkortesjer

Bilkortesje

• Interessegruppen for Brødrene Hanssens Auto arrangerer bilkortesje. Oppmøte kl. 10:00 på Kaldnes ved Active badeland (kontaktperson: Trygve Ellefsen, 906 40 868). De har følgende stoppesteder i Færder: omsorgsboligene på Gipø ca kl. 11:20, Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter ca kl. 11:25, Tjøme sykehjem ca kl. 12:05 og Smidsrød helsehus ca kl.13:15. Avslutning i Rosanesparken ca kl.13:25.

Velkommen til digital 17. maifeiring på Minecraft!

Færder kommune er en del av det store 17. mai-toget som skal gå gjennom hele Norge på Minecraft. I det digitale 17. mai-toget kan du synge, rope og spille deg gjennom toget. Gå tett på og feire nasjonaldagen sammen med dine medspillere. Færder sitt 17. maitog starter kl 14:20Mer informasjon finner du på FB-arrangementet "17. maitog 2021 i Minecraft for hele Norge".

Kirkene i Færder

Gudstjeneste i Nøtterøy kirke kl.10.00, med sokneprest Inger Bækken, kantorene Wenche Henriksen, Ingunn Aas Andreassen og Kristin Vold samt Sunniva Marie Nese på sang. Kirketjener Johnny Aas.

Det er plass til 73 personer i henhold til smittevernreglene. Se våre nettsider, Facebook, YouTube og Instagram for digitale gudstjenester fra Tjøme og Nøtterøy og andre opptak.

Hvordan feirer du 17. mai i år?

Del dine 17. mai-bilder og tegninger fra barna på Instagram og merk dem: #FærderHurra og #TBHurra

Send en hilsen til noen du er glad i

Tønsbergs Blad oppfordrer til å sende en hilsen til mormor og bestefar, tanter, onkler, venner eller andre som kan deles med deres seere/lesere. Eller har du kanskje et bilde fra den litt spesielle 17. mai-feiringen i fjor?

Send Tønsbergs Blad ditt bilde eller hilsen på tips@tb.no innen klokken 12.00 fredag 14.mai.