Informasjon om koronavirus

Vi har samlet all informasjon om koronaviruset her.

Hvis du kjenner symptomer på smitte, kan du bestille test på luftveisklinikken.

Bestill time digitalt fra skjema (innlogging med bank ID)

Testtelefon 33 31 04 00
Telefontider: mandag-fredag fra kl. 08.30-15.00, lørdag og søndag fra kl. 09.00-14.00.

Færder kommune etablerer økonomiske støttetiltak ovenfor lokalt næringsliv, idrettsforeninger og korps.

Klikk for stort bildeNæringsliv

For å lette næringslivets likviditetssituasjon innføres mulighet for utsatt betalingsfrist for kommunale gebyrer.

Vann- , avløp-, renovasjon- og feieravgiftene for 2. kvartal har betalingsfrist 20. mai. Denne betalingsfristen kan man nå få utsatt til 1. oktober. Bedrifter som ønsker betalingsutsettelse, må sende en enkel søknad per e-post til: regnskap@faerder.kommune.no.

Idrettsforeninger og musikkorps

Idrettsforeninger og musikkorps baserer i stor grad sine inntekter på avvikling av kamper, cuper og andre arrangementer som loppemarked. Grunnet koronakrisen taper foreningene viktige inntekter. Dette er inntektskilder som bidrar til at aktiviteten for barn, unge og voksne holdes i gang i foreningene. Noe av inntekten bruker foreningene på leie av kommunale idrettshaller til å gjennomføre sin aktivitet. Kommunen vil bidra til å støtte de lokale idrettsforeningen ved å ikke fakturere leie for 1. kvartal 2020.