Fortsatt mange over 65 år som ikke har tatt oppfriskningsdose (4. dose) av koronavaksinen

Elin Jakobsen - kommuneoverlege i Færder kommune. Foto. - Klikk for stort bildeElin Jakobsen, kommuneoverlege i Færder kommuneDe siste ukene har det vært en økning i antallet som blir syke på grunn av Covid-19. Vaksinasjonsdekningen i Færder kommune er svært høy for de tre første dosene av koronavaksine, men er betydelig lavere for fjerde dose.

Alder er den største risikofaktoren

Vi vet at alder er den største risikofaktoren for å utvikle alvorlig sykdom av Covid-19, og det anbefales derfor at personer over 65 år tar en oppfriskningsdose, sier kommuneoverlege Elin Jakobsen.

Det anbefales også oppfriskningsdose til personer under 65 år, med underliggende sykdommer som gir risiko for alvorlig sykdom.

Koronavaksinering i Færder kommune foregår på torsdager på Herstad skole, Skarphagaveien 88. Du bestiller time på helsenorge.no eller ringer 33 39 00 00.

I tillegg anbefales influensavaksinering til fire målgrupper

I år kan man få en kraftig influensasesong på grunn av lav immunitet i befolkningen og endrede virus.

Influensavaksinering anbefales først og fremst til personer med økt risiko for komplikasjoner av influensa (risikogrupper) samt helsepersonell.

Målgrupper:

1. Alle over 65 år
  2. Gravide i 2. og 3. trimester
  3. Barn og voksne med underliggende sykdom
  4. Helsepersonell og andre ansatte i helse- og omsorgstjenesten med nær pasientkontakt

Influensavaksine tilbys til risikogrupper hos fastlegene. Helsepersonell vaksineres i kommunen.