Informasjon om koronavirus

Vi har samlet all informasjon om koronaviruset her.

Hvis du kjenner symptomer på smitte, kan du bestille test på luftveisklinikken.

Bestill time digitalt fra skjema (innlogging med bank ID)

Testtelefon 33 31 04 00
Telefontider: mandag-fredag fra kl. 08.30-15.00, lørdag og søndag fra kl. 09.00-14.00.

Fritid Færders aktivitetsuke på Tjøme

Klikk for stort bilde

Våren 2020 startet Fritid Færder sin planlegging av gratis sommerferieaktiviteter for barnefamilier, barn og ungdom. Første del av den blanke feriekalenderen ble fylt opp med flere bade- og sykkelturer til Østre Bolæren og Veierland, samt badmintonleir. Julimåned ble viet til 8 kvelder med åpent fritidssenter, med grilling og diverse lek og aktivitet. Planen var så langt bra. Men Fritid Færder ønsket å planlegge for «det lille ekstra» denne sommeren hvor ferieopplevelsene til mange uansett måtte foregå i hjemlige trakter grunnet korona.

Skate & dunk with Færder punks – Tjømeuka 2020

Tanken om å lage en helt spesiell avslutningsuke, en slags action-festival før skolestart, tok form. Fokuset skulle være på aktiviteter færderungdom vanligvis ikke opplever gjennom lokalt organisert foreningsliv. Arbeidstittelen ble «Skate & dunk with Færder punks – Tjømeuka 2020».

Målet for Tjømeuka:

• Samle færderungdom fra begge sider av Vrengensundet til noe felles.
  • Lage møteplasser med mulighet for mestring, latter og nye bekjentskap.
  • Gi ungdommene noen opplevelser på tampen av sommeren som de kunne ta med inn til skolestart, vende blikket bakover og tenke at sommeren ble egentlig ganske bra til tross for koronasituasjonen.
  • Viktigst: Tilbudet skulle, som alt annet Fritid Færder tilbyr, være gratis, og det skulle være åpent for alle uansett sosioøkonomisk bakgrunn.

Penger måtte på plass. Bemanning måtte rekrutteres. Samarbeidspartnere måtte overtales. Promotering av tilbudet måtte forberedes

Utviklingen ble som følger: Virksomhetsdirektør for oppvekst garanterte for midler i tillegg til at Gjensidigestiftelsen raust innvilget vår søknad om tilskudd på nærmere 130 tusen til å lage en aktivitetsuke for nettopp vår målgruppe. Så ble samarbeidspartnere kontaktet. Anders Klemmetsby i TNT Towers svarte umiddelbart JAAAA til å holde i 3 basketdager allerede før han hadde sjekket egen familiekalender. Steinar Caspari som har levert kvalitetskurs i forhold til graffiti tidligere ville gjerne i gang med nok et samarbeid. Tjøme skate var kjempepositive og var raskt på banen for å booke instruktører (og frivillige) i verdensklasse.  Proffskater Adil Dyani var en av magikerne Tjøme skate overbeviste til å stille opp. Dyani har verdensrekord i «Bomb drop» og er en legende i internasjonalt skatemiljø. Skateparken ble stilt til disposisjon for aktivitet 4 fulle augustdager. (Og hvis noen ikke er klar over det: også selve Skateparken er i verdensklasse.) Kommunens ypperlige kommunikasjonsavdeling laget promoteringsmateriale og sørget for en fungerende logistikk i forhold til påmeldinger og registrering.

Fantastiske dager

August kom. Det ble aktivitetsuke. Over 200 deltok i Hårkollhallen, Tjømehallen, Skateparken og på TUSK. Resultatet av fantastiske dager på Tjøme kan ses i denne filmsnutten. Aktivitetsbildene er knipset av Christer Torjussen.

Tusen takk

Fritid Færder vil i tillegg til å takke Gjensidigestiftelsen også rette stor takk til Carl Benny, Henning og Jan Thomas i skateklubben. High five til Adil som virkelig viste kvalitet og troverdighet i samspillet med de unge. Likeså til Anders Klemmetsby og juniorene i TNT Towers som hjalp til med å inspirere barn og ungdom på energiske basketdager og Steinar Caspari som sprayet kreativitet og glede inn i nysgjerrige unges hode. Takk til vaktmestere og renholdstjenestene som har endret sine planer slik at haller og lokaler på Tjøme ungdomsskole og Tjømehallen har vært klargjort. Unibuss har fraktet ungdom trygt fra Teie til Tjøme. Og ikke minst takk til hjelpetjenestene og alle ansatte i oppvekst som heier på gratistilbudene og som snakker positivt om arrangementene til Fritid Færder. Til slutt: Den største takken går til ungdommene som laget festen!

Arne, Fritid Færder