Gratis kulturopplevelser i hele sommer!

Blåbær - Klikk for stort bilde Heidi Arctander Enoksen

For tredje sommer på rad arrangerer Færder Frivilligsentral Frivilligsentralens kulturscene. Kulturscenen er et bredt program av gratis kulturopplevelser for alle som har lyst på kulturelt påfyll i de varme sommermånedene.  

Det startet som et prosjekt i 2021 der vi ønsket å tilby alle over 65 år et godt kulturprogram på dagtid og der økonomi ikke skulle være hinder for deltakelse, sier kultursjef Hege Rui.

Hege Rui - Klikk for stort bildeKultursjef Hege Rui

Kulturscenen har virkelig truffet en nerve i befolkningen, fortsetter Rui. - Vi har fått masse positive tilbakemeldinger og fantastisk oppslutning om arrangementene de to årene vi har holdt på. Vi har hatt publikum i alle aldere, og derfor er vi i år ikke så nøye på dette alderstallet som tidligere. Har du lyst, har du lov!

 

En storslagen åpningskonsert 24. mai

Allerede onsdag 24. mai braker det løs med sommerens første arrangement. En storslagen konsert med Kongelig norske marines musikkorps i Rosahaugparken. Der får publikum oppleve noen av våre mest populære marsjer i tillegg til fantastiske solister og instrumentgrupper i virtuose.

- Vi håper at mange har lyst til å oppleve dette fantastiske korpset sammen med oss. Det er meldt knallfint vær, så ta med sommerhatten og en campingstol, så lover vi en storslagen opplevelse! Etter konserten er alle invitert tilbake til Frivilligsentralen på Teie der det serveres kaffe og vafler,  sier konstituert daglig leder på Færder Frivilligsentral, Anita Kvisle.

Et variert og innholdsrikt program

- Vi liker å gjøre det lett for folk, sier Kvisle. - Stort sett alle arrangementene våre er lagt til onsdager kl. 13:00, med unntak av en tur til Ekebergpaken i Oslo der vi må starte litt tidligere for å komme oss inn med buss og få en hel dag på Oslotur. Samtidig vil jeg nevne at kursene våre med Gro Dahle og Ida Nove Cannon går over to dager, så da blir det både onsdag og torsdag kl. 13:00.

Meld deg på!

Har du lyst på et kurs må du svinge deg rundt og melde deg på for allerede 31. mai ønsker kunstner Ida Nove Cannon deg på busstur og omvisning på kunstprosjektet Sti for øye på Fossnes. Uken etter kan du være med på kurs med Nove Cannon i hagen på Ekeberg. - Med Sti for Øye som bakteppe utforsker vi vår egne skaperprosess ved å bruke naturmaterialer til å lage arbeider. Vi bruker hagen på Frivilligsentralen på Teie som lerret og velger oss et sted vi vil utforske og arbeide. I løpet av dagen åpnes sansene for en leken interaksjon med omgivelsene, forteller Nove Cannon.

Synes du dette høres interessant ut er det bare å glede seg til resten av sommeren, for programmet er fullstappet med herlige opplevelser.

Vi er så stolte over programmet og håper at det er mange som har lyst til å dele opplevelsene med oss. Tenk at vi får til å dra på tur både til Haugar, Munchs hus i Åsgårdstrand og til Ekebergparken i Oslo på en og samme sommer; og så helt gratis! Er ikke det fantastisk?,  sier Kvisle.

Har du lyst til å være med på tur, kurs eller konsert kan du se hele programmet her (PDF, 3 MB).

Meld deg på! 

Har du spørsmå, ta kontakt med Færder Frivilligsentral: 41 20 28 80 / 90 68 71 03.

Om du vil oppleve en konsert er det bare å møte opp med godt humør!

Frivilligsentralens kultursceneprogram