Status koronavaksinering uke 29 og 30

Koronavaksine. Foto. - Klikk for stort bildeAlle født før 2003 har nå fått tilbud om første dose innen uke 30.

Les mer om hvor mange som blir vaksinert uke 29 og 30 (19. - 30. juli).

Uke 29

• Kommunen mottar 1620 vaksinedoser.
  • Vaksinering av aldersgruppene 18-24, 40-44 og 25-39 år.
  • Vaksinering skjer onsdag 21. juli og torsdag 22. juli.

Uke 30

• Kommunen mottar 1130 vaksinedoser.
  • Vaksinering av aldersgruppene 18-24, 40-44 og 25-39 år.
  • Vaksinering skjer onsdag 28. juli og torsdag 29. juli.

Les mer om prioriteringsgruppene på Folkehelseinstituttets nettsider.

Les vanlige spørsmål og svar om vaksinering her.

Hvordan foregår vaksineringen?

Wilhelmsenhallen er delt opp i ulike soner under vaksineringen. Når man kommer til hallen blir man møtt av personell ute, som organiserer parkering og gir informasjon. Så går man inn i hallen, der man blir møtt av personell som spør om hvilket vaksinetidspunkt som man har fått tildelt, og om man har med seg legitimasjon. I inngangspartiet må også alle som skal vaksineres sprite hendene.

Deretter blir man vist inn i en ventesone, der man sitter og venter på å bli ropt opp for vaksinasjon. Her vil det også være personell til stede, som bistår med en hjelpende arm eller med rullestol, ved behov.

Ved vaksineringen blir man først spurt noen enkle helsespørsmål. Før vaksinering må du svare på noen helserelaterte spørsmål Se gjerne igjennom dette skjemaet (eller fyll det ut og ta med), slik at du er forberedt på spørsmålene.

Man får også tildelt et vaksinekort med tidspunkt for dose 2 av koronavaksinen.

Etter at man er vaksinert må man sitte og vente i minst 20 minutter. Det er sykepleier og lege tilgjengelig i observasjonssonen.

Alle som bistår med vaksinering inne i Wilhelmsenhallen vil ha på seg fullt smittevernsutstyr. Det praktiseres også to meter avstand.

Hvor ligger Wilhelmsenhallen

Wilhelmsenhallen ligger på Borgheim, ved siden av Nøtterøy videregående skole og Borgheim ungdomsskole. Adressen er: Rektorveien 8, Nøtterøy.

Mange frivillige hjelpere

Det er mange frivillige som har meldt seg til tjeneste, for å bistå med koronavaksineringen i Færder kommune. De frivillige bistår med alle oppgaver i hallen som ikke trenger helsekompetanse. Det er fortsatt behov for flere frivillige, og her finner du informasjon om hvordan du kan melde din interesse.

Hva gjør kommunen ved eventuelle forfall?

Kommunen har åpnet for at innbyggere kan registrere seg på reserveliste for oppmøte på 30 minutters varsel. Dette gjelder innenfor den prioriteringsgruppen som vaksineres. Send i tilfelle e-post til vaksine@faerder.kommune.no.