Status koronavaksinering uke 7 og info om vaksinering i uke 8

Klikk for stort bildeOnsdag denne uken (17/2) vaksineres 318 personer i Wilhelmsenhallen. 126 av disse får sin andre dose og er dermed ferdigvaksinerte mot Covid-19.

Det gis også vaksinering til nye sykehjemspasienter denne uka.

I tillegg til Pfizer-vaksinen, får kommunen 100 vaksinedoser fra AstraZeneca, som gis til prioritert helsepersonell.

Når uke 7 er ferdig vil det være gitt totalt 2292 vaksiner i Færder kommune, og 574 personer har fått to doser.

Det er fortsatt aldersgruppen mellom 75-84 år (gruppe 3) som vaksineres denne uka.

Ingen nye innkallinger til vaksinering uke 8

Det vil ikke blir sendt ut noen SMS-innkallinger til vaksinering i uke 8.

I uke 8 får vi kun vaksiner til å sette andre dose på de 444 personene som ble vaksinert i uke 5. Dersom kommunen ikke mottar flere vaksiner, vil ingen nye personer innkalles til vaksinering i uke 8. Vi håper på å motta et økt antall vaksiner til kommunen i uke 9, sier kommuneoverlege Elin Jakobsen.

Oppfordring til pårørende om å bistå med transport

Det bes om at pårørende, venner etc bistår med transport til vaksineringen, hvis det er behov.

Hvordan foregår vaksineringen?

Wilhelmsenhallen er delt opp i ulike soner under vaksineringen. Når man kommer til hallen blir man møtt av personell ute, som organiserer parkering og gir informasjon. Så går man inn i hallen, der man blir møtt av personell som spør om hvilket vaksinetidspunkt som man har fått tildelt, og om man har med seg legitimasjon. I inngangspartiet må også alle som skal vaksineres sprite hendene.

Deretter blir man vist inn i en ventesone, der man sitter og venter på å bli ropt opp for vaksinasjon. Her vil det også være personell til stede, som bistår med en hjelpende arm eller med rullestol, ved behov.

Før vaksinering må du svare på noen helserelaterte spørsmål Se gjerne igjennom dette skjemaet (eller fyll det ut og ta med), slik at du er forberedt på spørsmålene.

Man får også tildelt et vaksinekort med tidspunkt for dose 2 av koronavaksinen.

Etter at man er vaksinert må man sitte og vente i minst 20 minutter. Det er sykepleier og lege tilgjengelig i observasjonssonen.

Alle som bistår med vaksinering inne i Wilhelmsenhallen vil ha på seg fullt smittevernsutstyr. Det praktiseres også to meter avstand.

Hvor ligger Wilhelmsenhallen

Wilhelmsenhallen ligger på Borgheim, ved siden av Nøtterøy videregående skole og Borgheim ungdomsskole. Adressen er: Rektorveien 8, Nøtterøy.

Mange frivillige hjelpere

Det er mange frivillige som har meldt seg til tjeneste, for å bistå med koronavaksineringen i Færder kommune. De frivillige bistår med alle oppgaver i hallen som ikke trenger helsekompetanse. Det er fortsatt behov for flere frivillige, og her finner du informasjon om hvordan du kan melde din interesse.