Status vaksinering uke 6 og innkalling til vaksinering i uke 7

Klikk for stort bildeI løpet av denne uken (uke 6) blir andre vaksinedose gitt til beboere på Rødstoppen, Ekornrød, Hjemsengveien 9, 11, 13 og 15, Borgheim bo- og servicesenter (Doktorgården) samt Tjøme omsorgssenter. Dermed er alle beboere på sykehjem og sykehjemslignende omsorgsboliger i Færder kommune ferdig vaksinerte mot Covid-19.

Onsdag 10. februar, vil de eldste som fikk sin første vaksinedose i uke 3, bli vaksinert med sin andre vaksinedose i Wilhelmsenhallen. I tillegg er det kallet inn 294 innbyggere til første vaksinedose. Disse er i aldersgruppen 85 + og 80-85 år.

Vi er glade over at stadig flere av de mest sårbare innbyggerne i kommunen nå er vaksinerte mot Covid-19. Det betyr noe mer normaliserte forhold for beboerne på våre sykehjem, sier Elin Jakobsen, kommuneoverlege.

Innkalling sendes ut på SMS til vaksinering i uke 7

Denne uken vil 205 innbyggere i aldergruppen 85-80 år (i synkende aldersgruppe) motta SMS fra kommunen med innkalling til første vaksineringsdose onsdag 17. februar.

For å bekrefte avtalen må SMS besvares innen 24 timer. Det vil også være mulig å ringe 33 39 00 00 for å svare på innkallingen. Dersom det er noen som ikke svarer på innkallingen på SMS, vil kommunen forsøke å ringe vedkommende to ganger. Det gjelder også de som kun har fasttelefon.

Det er også mulig å ta kontakt med kommunen på epost: vaksine@faerder.kommune.no

Onsdag 17. februar vil også 126 innbyggere bli vaksinert med sin andre dose i Wilhelmsenhallen. Disse fikk sin første vaksinedose i uke 4 og fikk da tildelt time for andre dose.

Oppfordring til pårørende om å bistå med SMS og transport

Det oppfordres til at pårørende bistår med å besvare og bekrefte SMS-innkallingen, ved behov. Det bes også om at pårørende, venner etc bistår med transport til vaksineringen, hvis det er behov.

Hvordan foregår vaksineringen?

Wilhelmsenhallen er delt opp i ulike soner under vaksineringen. Når man kommer til hallen blir man møtt av personell ute, som organiserer parkering og gir informasjon. Så går man inn i hallen, der man i inngangspartiet blir møtt av personell som spør om hvilket vaksinetidspunkt som man har fått tildelt, og om man har med seg legitimasjon. I inngangspartiet må også alle som skal vaksineres sprite hendene.

Deretter blir man vist inn i en ventesone, der man sitter og venter på å bli ropt opp for vaksinasjon. Her vil det også være personell til stede, som bistår med en hjelpende arm eller med rullestol, ved behov.

Ved vaksineringen blir man først spurt noen enkle helsespørsmål. Man får også tildelt et vaksinekort med tidspunkt for dose 2 av koronavaksinen.

Etter at man er vaksinert må man sitte og vente i minst 20 minutter. Det er sykepleier og lege tilgjengelig i observasjonssonen.

Vaksineringen tar totalt ca en time.

Alle som bistår med vaksinering inne i Wilhelmsenhallen vil ha på seg fullt smittevernsutstyr. Det praktiseres også to meter avstand.

Kom presis til din vaksinasjonsavtale

Det er viktig at du kommer så presis som du kan til din vaksinasjonsavtale i Wilhelmsenhallen. Du trenger ikke å være ute i god tid. Skulle du bli litt forsinket, så vil du allikevel bli vaksinert.

Hvor ligger Wilhelmsenhallen

Wilhelmsenhallen ligger på Borgheim, ved siden av Nøtterøy videregående skole og Borgheim ungdomsskole. Adressen er: Rektorveien 8, Nøtterøy.

Mange frivillige hjelpere

Det er mange frivillige som har meldt seg til tjeneste, for å bistå med koronavaksineringen i Færder kommune. De frivillige bistår med alle oppgaver i hallen som ikke trenger helsekompetanse. Det er fortsatt behov for flere frivillige, og her finner du informasjon om hvordan du kan melde din interesse.