17. mai i Færder – nå kan vi endelig feire for fullt!

   

Årets 17. mai-program kan du laste ned her. (PDF, 6 MB)

Endelig kan vi feire 17. mai med barnetog, korps, leker og alt det andre hyggelige som vi forbinder med en tradisjonell 17. mai- feiring i Færder kommune, sier leder av 17.mai-komiteen, Karen-Ingrid Hovland.

Hun gleder seg over å presentere årets 17. mai-program, med tradisjonelle aktiviteter som flaggheisinger, bekransinger, barnetog, musikkorps, taler, allsang, gudstjenester og leker for barna. Det vil være arrangementer både på Nøtterøy, Tjøme og på Hvasser.

For nye Labakken skole blir det første gangen de arrangerer underholdning og leker for barna på 17. mai, og de ønsker velkommen til ny skole, sier ordfører Jon Sanness Andersen.

Noen viktige endringer for 2022

I år er det gjort noen endringer i programmet, sammenlignet med tidligere år.

  • 17. mai-toget på Tjøme går i år fra Tjøme ungdomsskole til Lindhøy skole (i stedet for tvert om), pga. byggingsarbeid på Tjøme ungdomsskole. Denne endringen gjelder kun i 2022.
  • 17. mai-toget på Nøtterøy har nå landingsplass bak Nøtterøy videregående skole.
  • Monumentene til Georg Prahl Harbitz, Jan Peder Syse og Abraham Berge, som stod ved Nøtterøy kulturhus, er flyttet til Fagertun. Bekransning, taler og frokost for inviterte gjester er dermed flyttet til Fagertun.
  • Alle oppfordres til å få med seg bekransingen av monumentene på Fagertun og ha egen 17. mai-frokost eller piknik i hagen der.

Tusen takk til alle lag og foreninger som bidrar!

17. mai-komiteen ønsker å takke frivilligheten, som stiller opp og lager en flott feiring av nasjonaldagen. Det er mange som er involverte og som bidrar til å få puslespillet til å gå opp.

 Programmet kommer også i din postkasse 11. mai.