Åpningsfest på Labakken skole

Barn ved Labakken skole holder hender og går i ring - Klikk for stort bildeTorsdag 27. oktober var det endelig duket for åpningsfest på Labakken skole. Publikum ble godt underholdt av elevene med dans, sang og musikk.

- Dette har vi gledet oss til!

Med disse ordene åpner rektor, Lill Kristin Høier Sandvik sin åpningstale. Hun og ordfører, Jon Sanness Andersen, er tydelig stolte over at de endelig offisielt åpner skolen. Både elever, foresatte og ansatte har lenge ventet på denne markeringen. 479 elever og 80 ansatte fra 60 ulike nasjonaliteter er nå godt etablert på den nye skolen.

Mangfoldet vårt er perfekt!, smiler Høier Sandvik.

Alle innslagene fra "scenen" hadde til felles at det handlet om fellesskap, venner og viktigheten av å ta vare på hverandre.

"Jeg passer inn og hører til"

Dette er Labakkens visjon. Elevene kommer fra flere skoler og rektor er opptatt av at alle elever skal føle tilhørighet til den nye skolen. Disse skolene og klassene har flyttet inn: Herstad skole, Vestskogen skole, forsterket avdeling som tidligere var på Brattås skole, og klassen for nyankomne flyktninger og innvandrere, "Solsikken", som trenger særlig språkopplæring og Færder kulturskole .

Fysisk aktivitet

Labakken har fått en stor og flott motorikkhall som inviterer til fysisk aktivitet. Ordfører overrakte et gavekort til skolen for å kjøpe inn mer utstyr til hallen.

I Færder synes vi det er veldig viktig med fysisk aktivitet. Det å holde seg i bevegelse gjør at du får bedre helse, bedre humør, at du sover bedre, får mer energi og føler mindre på stress. Derfor prøver vi å gjøre det sånn at det skal være enkelt for alle å være fysisk aktive, sier ordfører Sanness Andersen.

Ordfører takker for et brev han tidligere mottok fra to av elevene ved skolen som ønsker seg bedre uteområder. Dette jobbes det med, og det vil etableres mer spennende uteområder i samarbeid med elever og foresatte, sier han.

Ordfører Jon Sanness Andersen og rektor Lill Kristin Høier Sandvik - Klikk for stort bildeOrdfører Jon Sanness Andersen overrekker et gavekort til rektor Lill Kristin Høier Sandvik  

Utstilling 

Etter underholdningen fikk foresatte og andre inviterte mulighet til å gå på utstilling på skolen sammen med elevene. Labakken har nemlig mye flott kunst som pryder både inne- og utearealer.

Bildegalleri

Barn ved Labakken skole holder hender og går i ring - Klikk for stort bilde
Kunst på 5. trinn Labakken skole - Klikk for stort bilde
Konsert på Labakken skole - Klikk for stort bilde
Elever ved Labakken skole - Klikk for stort bilde
Labakken skole - Klikk for stort bilde
Lekeplass på Labakken skole - Klikk for stort bilde
Labakken skole - Klikk for stort bilde
Elever ved Labakken skole - Klikk for stort bilde
Elever ved Labakken skole - Klikk for stort bilde
Underholdning av elever ved Labakken skole - Klikk for stort bilde
Underholdning av elever ved Labakken skole - Klikk for stort bilde
Underholdning av elever ved Labakken skole - Klikk for stort bilde
Rektor Lill Kristin Høier Sandvik og elevene Emrik og Nicoline - Klikk for stort bilde
Konstituert kommunedirektør Kristian Lægreid - Klikk for stort bilde
Ordfører Jon Sanness Andersen, rektor Lill Kristin Høier Sandvik og elevene Emrik og Nicoline - Klikk for stort bilde
Portretter av elever fra Labakken skole - Klikk for stort bilde
Foliekunst fra 3. trinn - Klikk for stort bilde
Kunst fra SFO - Klikk for stort bilde