Nytt satsingsområde på Teie skole – UTESKOLE

Klikk for stort bilde   Teieskole satser på fast uteskole for alle klasser fra 1.-7.tr fra skolestart 2020-21, samt noen mindre grupper. Både erfaringer med uteskole etter utbrudd av Covid-19 og Fagfornyelsen har ført til at vi ønsker å prioritere dette. Uteskoleprosjektet har egen pedagog, Mette Evensen, som har lang erfaring som pedagog og leirskolelærer.

Læring ute – uteskole – er en arbeidsmåte for å oppnå flere mål i Fagfornyelsen. På Teie skole har vi valgt oss ut temaer fra Fagfornyelsens verdigrunnlag; Respekt for naturen og miljøbevissthet, demokrati og medvirkning, folkehelse og livsmestring samt å lære om bærekraftig utvikling.

Opplevelser i og med natur er beskrevet som en viktig del av kompetansemålene, og det legges også opp til at praktiske erfaringer i naturen legger grunnlaget for refleksjon og læring. Samtidig vil vi også ha fokus på vårt nære geografiske område med hensyn til naturens kretsløp, sporløs ferdsel og bevissthet rundt menneskets påvirkning på naturen.

Temaene vil dekke de fleste tradisjonelle skolefag og vil gi mulighet for praktisk tilnærming til læring.

Uteskolen blir gjennomført etter gjeldende smittevernregler.

Ta gjerne kontakt med meg om dere lurer på noe ifht tilbudet.

Mette Evensen

Uteskolelærer Teie skole