Hei, 1.trinn!

Vi har hatt nok en fin uke sammen, med mye god og aktiv læring (se bilder ved å klikke på overskriften). På mandag kom det mer snø, til stor glede for små og store akeentusiaster. Vi koste oss med bål og frilek på Speiderbo på onsdag. De aller fleste holdt seg varme og var i godt humør ;) Vi håper kuldegradene holder seg, og at det blir skøytemuligheter neste uke. 

I kunst og håndverk startet vi opp med veving denne uka. Her øver vi på tålmodighet, men ukas nye SmArt-styrke er humor. Vi har blant annet sett på morsomme filmsnutter, som har skapt god og felles latter. Vi har også snakket om hva eller hvem som får oss til å smile eller le, og har hatt særlig fokus på at det er en viktig forskjell på å le av og med andre. Elevene reflekterte godt og engasjert rundt dette.

På torsdag/fredag var 1C/1B med Mette på uteskole. Vi hadde ulike navne- og samarbeidsleker, samt Kongen befaler. Friske -10 grader og blide barn var en god avslutning på uka! 

Riktig god helg!
Hilsen alle oss voksne på 1.trinn

Det var veldig hyggelig å se igjen alle ungene på mandag. Det har vært en litt annerledes uke fordi vi voksne var på kurs onsdag og torsdag, men det har gått strålende.

På mandag startet vi med veiledet lesing og mange synes det var stas med småbøker. Tirsdag var det stasjoner med ulike matteoppgaver. I dag har alle barna lest fra lekseboka for en lærer, og vi har lest om Spot på engelsk. 1A hadde uteskole med Mette. I dag var det fokus på samarbeid og Mette snakket om dette rundt bålet. Etterpå var det en navnlek, de sang navnet sitt og gjorde en bevegelse. Så var det en løype i skogen hvor de fikk bind for øynene og måtte bytte på å føre hverandre. 

Denne uka har vært kald, og mange har kost seg med aking i friminuttene. Mange er godt kledd, men det er noen som mangler votter og en ekstra genser. Det er lurt å ta en titt i garderoben.

Vi ønsker alle en riktig fin vinterhelg!

Hilsen alle oss på 1.trinn

 

Da var også siste skoleuke i 2020 over!

Denne uken har gått til mange juleaktiviteter. Vi har kost oss med julekalender, Lucia, nissefest, juleforestillinger, julelunsj, julefilm og lært om hvorfor mange feirer jul.
Vi har også lært om addisjon, skrevet, lest, og hatt sykehuslek.

Tusen takk for et fint halvår!
Tusen takk for flott julegave fra dere alle!

God jul og godt nytt år.
Vi sees i 2021😊

Mvh lærerne på 1. trinn

 

Hei, alle sammen!

Vips så var denne uka også straks over, og juleferien nærmer seg med stormskritt. Vi ringer julen inn med stemningsfulle morgensamlinger, kalendertrekking og "Jul i Svingen" for tiden. Førstkommende mandag markerer vi Luciadagen med sang, lussekatter og samling i basen. 

På mandag hadde vi høytlesning av et utdrag fra boka "Gubben og katten får julebesøk", hvor hver klasse skulle fortsette fritt på fortellingen og stille ut resultatet i aulaen. Noen valgte å tegne fortsettelsen, mens andre skrev og skrev. I neste uke skal vi på vandring til aulaen for å kikke på det samlede resultatet. Det gleder vi oss til!

På tirsdag lekte vi (endelig!) sykehuslek, og det var så stor stas at vi gjentar det i uke 51. Tusen takk for alle bidrag! Barna storkoste seg i roller som sykepleiere, farmasøyter, leger, sekretærer osv. Det ble skrevet pasientjournaler, operasjonsrapporter, kvitteringer, behandlingsanbefalinger, blodprøveresultater, sykemeldinger og mye mer! 
Vi avsluttet dagen på juleforestilling i aulaen med dyktige elever fra 6C (med avstand og smittevern godt ivaretatt) :)

På onsdag var vi på uteskole på Speiderbo. Der tente vi bål og spiste, hadde frilek, og gikk natursti med spørsmål om kroppen. Det å samarbeide på lag frem til oppgaven var fullført ble en utfordring for mange, og er noe vi kommer til å jobbe masse med på uteskole over nyttår. Samarbeidsferdigheter er noe vi setter høyt, og ønsker at elevene skal mestre godt. 

På torsdag hadde vi juleverksted, og mange gleder seg til å vise frem og gi bort det som ble laget :)  

På fredag var 1B og 1C med uteskolepedagogen Mette til skolens nye bålplass. Denne gangen var det høytlesning av eventyret "Pannekaka" rundt bålet, og vi fikk til og med smake på nydelige bålpannekaker. Nam! 

Uka ble avsluttet med digital visning av "Åpen scene" med innslag av de eldste elevene ved skolen. Veldig gøy å se så kreative og scenetrygge elever fremføre både dans, dukketeater og annet. Det var mange stolte småsøsken på 1.trinn under visningen :)

Riktig god helg!
Vennlig hilsen alle oss på 1.trinn

(klikk på overskriften for å se bildene)

 

Hei alle sammen!

Da var første uke i desember ferdig. Det er mange ivrige elever som gleder seg til jul, og det har vært stas å begynne å åpne julekalenderen I samling på morgenen så hører vi på Snøfall podkast, og trekker julekalender. I matpausen ser vi på "Jul i Svingen".

Denne uka har vi hatt fokus på sansene. Det har vært spennende og lærerikt. På mandag hadde vi smaksprøver og de som ville kunne prøve med lua over øynene slik at de ikke så hva de smakte på. De fikk smake på surt, søtt, salt og bittert. Dere kan jo spørre hvilke ting de fikk smake på. De var kjempeflinke til å skille smakene fra hverandre. Noen likte søtt best og andre foretrakk det sure eller det salte. 

På tirsdag hadde vi stasjoner. Da fikk elevene en kort introduksjon i tegnspråk, de fikk skrive ned hvilke lyder de trodde de kunne høre hvis de var på samme stedet som et bilde de fikk se, de spilte memory og øvde seg på "body-parts" på engelsk og de jobbet i et julehefte med ulike oppgaver. Elevene elsker å jobbe på stasjoner og er veldig ivrige.

På uteskolen på onsdag lekte de blindebukk. De jobbet sammen to og to. Den ene skulle ikke se og den andre skulle føre. De måtte komme seg rundt i terrenget og stole på den som førte. Det gav en opplevelse av å ikke kunne se, og de utfordringene man da støter på.

På torsdag hadde vi en føleboks. Da skulle de kjenne på ulike ting i en boks, uten å se, og prøve å gjette hva det var. Det var spennende og litt skummelt, men mest moro. Torsdag var også dagen for siste bokstav i alfabetet. Nå har vi vært igjennom alle bokstavene, men de kommer til å repeteres etter jul. 

Denne uka har vi også hatt en kombinasjon av matte og engelsk, og laget søylediagram over klassens hår- og øyefarge. Vi har øvd på å si: "I have blonde/brown/black hair", og "I have blue/green/brown eyes".

På fredag var det uteskole for A-klassen. Der fikk de høre eventyret om pannekaka rundt bålet og de fikk være med å steke pannekaker over bålet. Alle fikk en halv pannekake hver.

Tusen takk for en flott uke!

Ønsker dere alle en riktig god og avslappende helg!

 

Det har vært en fin uke og elevene har lekt og lært mye 😊

Vi har fortsatt å jobbe med temaet kroppen. Denne uken har elevene lært mer om immunforsvaret, musklene, hjertet, lungene og fordøyelsessystemet.
Elevene har laget bakterier, lunger med plastikkposer og sugerør. De har skrevet og tegnet om bra og dårlig mat for kroppen i skriveboka og sett på ekte organer fra gris! Sistnevnte tror vi var ukens høydepunkt! Det var veldig interessant å se og føle på øynene, hjertet, nyrene og ikke minst lungene som kunne blåses opp!

Uteskole på onsdag var nydelig. Det var god stemning i elevgruppa, de lekte, bygde hytte, fingerhekla og koste seg ved bålet. Fingerheklingen fortsatte vi med på torsdagen og noen ble så hekta at de tok det med seg hjem. Kanskje noen har det med i sekken og har tenkt til å fingerhekle litt i helga også?

I dag, fredag, var det 1C som var med Mette på uteskole. Der lagde de mennesker med naturmateriale, som 1A og 1B har gjort tidligere. Mette kommenterte etter timen at det er tydelig at de har lært mer om kroppen i løpet av ukene som hadde gått.

Vi ønsker alle en god helg!

(Trykk inn på innlegget for å se bildene).

 

Hei!

For et engasjement og stor iver dere viser rundt temaet "Den magiske kroppen", 1.trinn! Veldig gøy! Denne uka har vi hatt fokus på hjernen og følelser. Vi har også begynt å lære noen kroppsdeler på engelsk, gjennom sang, dans og lek. Neste uke skal vi lære mer om hjertet, lungene, fordøyelsen og immunsystemet. 

På torsdag fikk både 1B og 1C en uteskoleøkt med uteskolepedagogen Mette, hvor de laget landart til temaperioden vår. I kunst og håndverk lyttet vi til ulike typer musikk (trist, glad, skummel), og tegnet bilder til følelsene musikken ga oss. Vi snakket også om hvilke farger vi knyttet til de ulike følelsene.

I dag så vi filmen "Innsiden ut", der handlingen ble fortalt gjennom hovedpersonen Rileys kjernefølelser: glede, sorg, frykt, sinne og avsky. Disse fem følelsene har igjen separate personligheter (preget av den følelsen de representerer). Etter filmen reflekterte vi over hvordan våre egne handlinger påvirker andres følelser, og elevene kom med gode forslag til hva man kan gjøre og si for å påvirke andre positivt. 

Takk for en fin uke, med mye læringsglede!

Vi ønsker dere en riktig god helg, og gleder oss til en ny og spennende uke! 

Vennlig hilsen alle de voksne på 1.trinn :)

(Trykk på overskriften for å se bildene)

Det har vært en spennende uke hvor vi har lært masse om skjelettet. Vi startet opp på mandag med å høre hva elevene kunne fra før. De tegnet og skrev, og deretter hadde vi "gallery walk" hvor vi kunne se hva vi sammen hadde fått til, og få ideer av hverandre. Vi så også på "Den magiske kroppen", episoden om skjelettet fra NRK. Det var moro. 

På tirsdag hadde vi stasjoner. Det store høydepunktet for mange var å se på skjelettet til et helt ekte rådyr. Det var bein, blod og sener så noen synes det var ekkelt, men også spennende å se på hvordan leddet kunne bøyes og hvor mykt beinet var inni, i beinmargen. På de andre stasjonene skulle de blant annet skrive til et bilde, lese og plassere kroppsdeler på en figur, og telle knokler i kroppen. De aller fleste er veldig glad i å jobbe på stasjoner og vi opplever at dette er en læringsrik og morsom arbeidsform.

Onsdag gikk turen til Speiderbo og mange koste seg med å lage figurer av naturmaterialer og grille pølser på bålet.

Vi har også så smått begynt med måling denne uka. Vi har sammenlignet lengder, og snakket om like lang, kortest og lengst. Vi fortsetter med måling i neste uke. I KH lagde alle hvert sitt skjelett som de klippet ut og satt sammen med splitt-binders. De ble stilige!

På fredag hadde vi stasjoner igjen, og da skulle det blant annet

lages skjelett av plastelina og de skulle skrive navnet på så mange kroppsdeler de kom på. Vi gjentok suksessen fra forrige uke med sangsamling i basen for hele trinnet. Dette er kjempehyggelig.

Ønsker dere alle en trivelig helg!

Hilsen alle oss på 1.trinn

Da var enda en fin uke over😊

Denne uken har elevene lært bokstavene Yy og Pp. Ved innlæring av ny bokstav snakker vi om hvordan bokstaven skrives, hva lyden og bokstavnavnet er, finner ord som har bokstaven, ser på lesekorpset og jobber i salto arbeidsbok. Senere jobber vi med bokstavene på ulike måter på stasjoner.

På uteskolen på onsdag gikk vi bort til Speiderbo og hadde frilek. Elevene leker godt sammen og det var mye kreativ lek med fisking i vanndam, hyttebygging og lavamonster.

Denne uken har kontaktlærerne startet med å kartlegge elevenes kunnskap i lesing og skriving med kartleggingsprogrammet «skolestart». Det virker som at elevene synes det er litt spennende og gøy å bli tatt ut av timen.

I kunst og håndverk har vi laget flotte ugler av papp, garn og fjær.

I dag, fredag, hadde vi sangsamling med ukas sang «Langt å gå» av Klovner i kamp. Det er noe vi må gjøre mer av! Uken ble avsluttet med brettspill og kortspill i matematikktimen.

Denne uken er det flere som har vært hjemme pga forkjølelse. Dersom det er elever som må holdes hjemme i karantene, men ellers er friske, så står det forslag på ukeplanen til hva dere kan jobbe med hjemme.

Neste uke starter temaperioden «Den magiske kroppen». Vi skal innom litt forskjellig, men til uken er det skjelettet vi skal jobbe mest med. Vi gleder oss!

God helg fra alle lærerne på 1. trinn.

 

Hei alle sammen!

Denne uka har vi hatt siste innspurt av temaperioden "Hvem er jeg?". Vi avventer neste periode en uke, og starter opp med "Den magiske kroppen" i uke 46. Hvis noen foresatte arbeider i helsevesenet og har mulighet til å bidra med litt utstyr til sykehuslek, så tar vi veldig gjerne imot :) 

Det er utrolig gøy å følge elevenes lese- og skriveutvikling, og vi er mektig imponerte over hvor mye de allerede har lært seg. Denne uka har vi hatt ekstra fokus på lydene /d/ og /h/. Elevene stortrives med stasjonsundervisning, og vi har derfor lagt inn ekstra tid til dette på fredagene fremover. 

På onsdag hadde vi en nydelig uteskoledag på Speiderbo. Elevene er kreative i frileken, og er mye sammen på tvers av klassene. Samtidig er det viktig å øve på det å følge regler og å kunne samarbeide i mer arrangerte aktiviteter, som for eksempel "Fisken i det røde hav" og "Knutemor/far". Å forstå at man ikke alltid kan være førstemann eller at man må tåle å bli "tatt" i lek er ikke alltid like lett for en 5/6-åring. 

I dag var det 1B som fikk være med Mette på uteskole på Speiderbo i første time. 

Vi ønsker dere en riktig god helg, og håper at halloweenfeiringen blir vellykket! Barna GLEDER SEG veldig, og har hatt nedtelling hele uka. I dag er vi også halvveis til 100-dagersfesten vår, med 50 varierte og innholdsrike skoledager tilbakelagt :)

Vennlig hilsen alle oss voksne på 1.trinn