Arbeid mot hatefulle ytringer / hatprat

Ungdomsrådet - Klikk for stort bildeUngdomsrådet - Klikk for stort bilde 

Som et foreslått tiltak i HKH-kartleggingen (Hurtig kartlegging og handling): «Sammen om innenforskap…» (PDF, 18 MB), har Færder ungdomsråd, i samarbeid med SLT og Stopp hatprat, gjennomført en workshop for å lage memes mot hatprat. Elever fra 9. trinn i fra alle de fire ungdomsskolene i Færder kommune ble invitert for å bli med og lage memes som kan brukes av andre ungdom eller voksne som opplever hatprat.

Hva er egentlig memes?

I dag brukes "memes" ofte for å betegne fenomener (videoer, bilder, uttrykk) som sprer seg raskt på nett. For eksempel kan det være bilder sammensatt av foto og tekst som mange deler på nettet. Ofte er disse laget med en humoristisk undertone, men de trenger ikke å være det (kilde: ung.no).

Memes mot hatprat

Nedenfor er et utvalg av memes som er laget på worshop’en: memes mot hatprat. Det oppfordres til å laste ned memes fra nettsiden, lagre de, og benytte de når det passer for å svare opp hatprat. Memes som ligger under denne fanen kan fritt benyttes og deles på sosiale medier. Har du lyst til å lage egne memes mot hatprat, kan du gjerne sende de inn til oss, så legger vi de ut slik at de er synlige og tilgjengelige for andre som kan bruke de.

Send inn dine memes på e-post til anette.malme@faerder.kommune.no

Memes mot hatprat for ungdom/unge:     

Memes mot hatprat for voksne: