Aktivitetsvenn

Som aktivitetsvenn kan du gi flere gode dager til en person med demens. Det er verken vanskelig eller krevende - mest av alt er det veldig hyggelig.

 

Enkel glede

Å være aktivitetsvenn er enkelt. Du gjør bare noe du liker, sammen med noen som har demens. Det kreves ingen forkunnskaper, og du trenger egentlig bare å være deg selv.

Hvis du har en hobby eller noe du synes er hyggelig å gjøre så er det et godt utgangspunkt. Det kan være å spille musikk, lese, sykle, fiske, gå på kino eller bare møtes for en kopp kaffe og en liten prat.

Hele poenget er at både du og din nye venn har glede av opplevelsen!

Vil du ha mer info eller melde deg som aktivitetsvenn? Fyll ut dette enkle skjemaet.

Venner - Klikk for stort bilde

Vi finner noen som passer for deg

Vi finner noen som har samme interesser som deg. Det gjør vi fordi vi vet at både personlige interesser og kjemi er viktig for at dere begge skal få glede av å tilbringe tid sammen.

Å være aktivitetsvenn er både hyggelig og trygt. Når du melder deg som aktivitetsvenn har du et støtteapparat med erfaring og kompetanse i ryggen, og vi tilbyr også opplæring og kurs.

Du slipper å bekymre deg for om du gjør ting riktig, og kan fokusere på å bruke dine ressurser til noe meningsfylt som gir glede for både deg og den med demens.

Kjøretur - Klikk for stort bilde

Vil du vite mer?

Har du spørsmål eller vil melde deg som aktivitetsvenn?
Kontakt Lynn Sevik på 948 90 618 eller lynn.weierod.sevik@faerder.kommune.no

Du kan også melde interesse ved å fylle ut dette enkle skjemaet.

Om prosjektet

Aktivitetsvennene i Færder er knyttet til Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter og Smidsrød helsehus. De er frivillige som gir et meningsfullt bidrag til beboere med demens.

Prosjektet ble startet på initiativ av Nasjonalforeningen for folkehelse med midler fra TV-aksjonen 2013.

Oppslag i media

NRK Dagsrevyen: "Søker flere aktivitetsvenner"

NRK Vestfold: "90-åring stiller opp for yngre"