Informasjon om koronavirus

Vi har samlet all informasjon om koronaviruset her.

Hvis du kjenner symptomer på smitte, kan du bestille test på luftveisklinikken.

Bestill time digitalt fra skjema (innlogging med bank ID)

Testtelefon 33 31 04 00
Telefontider: mandag-fredag fra kl. 08.30-15.00, lørdag og søndag fra kl. 09.00-14.00.

Informasjon til foresatte om gjenåpning av kommunale barnehager

Klikk for stort bilde

Mandag 20. april åpner alle kommunale barnehager i Færder igjen etter å ha vært stengt siden midten av mars. Her er en hilsen fra virksomhetsdirektør for oppvekst, Hilde Schjerven:

Om gjenåpning

De fleste barnehagene i Færder kommer til å ha noe redusert oppholdstid den første tiden. Dette for å kunne organisere barna i mindre grupper med faste ansatte, og for å gi opplæring, innarbeide rutiner og sikre nødvendig renhold.

Barn av samfunnskritisk personell vil kunne ha vanlig oppholdstid dersom det er nødvendig. Vi ber foreldre som har mulighet til å ha fleksibel arbeidstid å justere denne til barnehagens åpningstid en periode fremover.

Alle foreldre får direkte informasjon fra sin barnehage om hva som gjelder for ditt barn. Følg med på IST Direkte.

Smitteverntiltak

Alle ansatte i våre barnehager har forberedt seg veldig godt på å ta i mot barna. For å begrense smitte har vi satt i gang en rekke tiltak i barnehagen. I perioden framover vil vi være ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Dette avhenger av at vi alle gjør en innsats og følger de nye rådene. I barnehagen vil vi være spesielt opptatt av å:

• vaske hender og følge opp barna slik at de lærer gode rutiner for håndvask
  • ha godt renhold i barnehagen
  • vaske leker jevnlig og redusere mengden leker som ligger framme
  • være ekstra mye ute med barna i tiden framover
  • ha mindre grupper av barn som er sammen med faste ansatte

Barnehagen skal fremdeles gi god og varm omsorg til barna

Barn trenger trøst og fysisk nærhet. Det skal de fortsatt få. Det skal være faste barnegrupper med faste voksne, og da er det lov både for barn og voksne å være nær hverandre. Voksne skal sørge for at alle barn opplever trygghet, tilhørighet og trivsel i barnehagen.

Hvis barnet ditt ikke føler seg bra

Ikke møt i barnehagen hvis barnet ditt har symptomer på sykdom. Dette gjelder også milde symptomer. Det er ekstra viktig nå at barna er hjemme i minst ett døgn etter at de har blitt symptomfrie. Hvis noen andre hjemme har luftveissymptomer, er i karantene eller har fått påvist coronaviruset, skal dere ikke følge eller hente barn i barnehagen. Hvis barna blir dårlig i barnehagen, må dere hente barnet så fort det lar seg gjøre.

Foreldre skal helst ikke bli med inn i barnehagen

Barnehagene vil, så langt det lar seg gjøre å ta imot barna ute. Det er derfor fint om barna har uteklær på seg når de kommer til barnehagen. Nå er det meldt fint vær, men kalde morgener gjør det nødvendig å ha på uteklær.

Ikke ta med leker hjemmefra

Barna skal ikke ta med egne leker hjemmefra. Hvis barnet ditt har en egen kosebamse for å sove, kan dere ta med denne. Men det er ekstra viktig at denne ikke deles med andre barn i barnehagen.

Måltider

Ha med matpakke hjemmefra. For å ivareta hygiene vil det ikke bli laget mat i barnehagen. Ingen vil bli fakturert for matpenger.

Hjemme

Håndvask er like viktig hjemme som i barnehagen. Vask hendene før dere kommer i barnehagen, og med en gang dere kommer hjem.

Vi oppfordrer til at barna omgås få andre barn på fritiden, og at lek helst foregår ute.

Fakturering

Fra og med 20. april vil alle med plass i barnehage og SFO bli fakturert på ordinær måte. Dette gjelder uavhengig av om man velger å benytte seg av tilbudet eller ikke. Barn som på grunn av helsemessige årsaker ikke kan benytte tilbudet bes om å ta kontakt med barnehagen.

Moderasjonsordninger

Moderasjonsordningene gjelder, og de familiene som har fått en endret inntektssituasjon kan søke om redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid (man søker i den kommunen barnet er bosatt). Mer om moderasjonsordninger finner du her.

Informasjon på andre språk

Generell informasjon til foresatte på andre språk finner du her.

Til slutt

Det skal være liv og røre i barnehagene, ikke stille som nå. Alle ansatte i Færder kommunes barnehager er spente, men gleder seg til mandag! Da skal vi gjøre vårt aller beste for at alle barn igjen får leke med vennene sine og ha det fint med oss voksne.

Filmer til barn og foresatte fra Utdanningsdirektoratet

Vennlig hilsen Hilde Schjerven, virksomhetsdirektør for oppvekst i Færder kommune