Informasjon om koronavirus

Vi har samlet all informasjon om koronaviruset her.

Hvis du kjenner symptomer på smitte, kan du bestille test på luftveisklinikken.

Bestill time digitalt fra skjema (innlogging med bank ID)

Testtelefon 33 31 04 00
Telefontider: mandag-fredag fra kl. 08.30-15.00, lørdag og søndag fra kl. 09.00-14.00.

Informasjon til foreldre med barn i skolen

Hilde M Schjerven. Foto. - Klikk for stort bilde

Mandag 27. april åpner alle kommunale skoler i Færder igjen for 1.- 4. trinn etter å ha vært stengt siden midten av mars. SFO på Lindhøy skole vil være åpent fra kl. 07:00-17:00. Øvrige skoler har SFO fra kl. 07:15-16:45. Vi ber foreldre som har mulighet til å ha fleksibel arbeidstid å justere denne slik at de kan benytte SFO litt mindre enn vanlig.

Alle foreldre får direkte informasjon fra sin skole om detaljer for gjenåpning av skolene. Følg med på SMS og e-post.

Det er trygt for barn å gå på skolen

Skolene åpner nå gradvis og først altså for 1.-4. trinn. Alle ansatte i våre skoler har forberedt seg veldig godt på å ta i mot barna. For  å  begrense smitte har  skolene i Færder kommune  satt  i gang  flere tiltak. I  perioden  framover  er  vi ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Dette avhenger av at vi alle gjør en innsats og følger de nye rådene for smittevern.

På skolen vil vi være spesielt opptatt av å:

• vaske hender og lære elevene gode rutiner for håndvask
  • ha godt renhold
  • vaske utstyr jevnlig, for eksempel nettbrett
  • være ekstra mye ute med elevene, også i vanlige skoletimer og SFO
  • ha undervisning og samlinger i mindre grupper
  • holde god avstand til hverandre

Vi skal fremdeles sørge for at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Alle som jobber på skolen, skal følge med på at elevene har det bra. Færder kommune vil legge særlig vekt på sosiale aktiviteter og snakke mye med elevene om tiden som har gått.

Slik har de forberedt seg på Herstad skole

Hvis barnet ditt ikke føler seg bra

Ikke møt på skolen eller SFO hvis barnet ditt har symptomer på sykdom, dette gjelder også milde symptomer. Det er ekstra viktig at barna holder seg hjemme i minst ett døgn etter at de har blitt symptomfrie. Hvis noen andre hjemme har luftveissymptomer eller fått påvist koronaviruset, skal dere ikke følge barna til skolen.

Hvis barna blir dårlig på skolen, tar vi kontakt med foreldrene. Barna må hentes eller gå hjem fra skolen så fort som mulig.

Foreldre skal helst ikke bli med inn på skolen

Vi prøver å ta imot barna ute og ønsker at foreldre ikke blir med inn på skolen eller i garderoben.

Håndvask er like viktig hjemme som på skolen. Vask hendene før dere kommer på skolen, og med en gang dere kommer hjem.

Barna bør helst omgås få andre barn på fritiden og da gjerne leke ute.

Skoleskyss og det å komme seg til skolen

Hvis elevene tar skolebuss må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussen og i bussen. Det samme gjelder hvis elevene tar båt eller annen transport til skolen. Skoleskyss og offentlig transport bør unngås hvis det er mulig. Har dere mulighet til å gå eller sykle med barna, eller de kan ferdes trygt til skolene alene, er det ei fin tid for det nå.

Fra mandag blir det skikkelig liv i våre skoler igjen. Alle ansatte i Færder kommunes skoler gleder seg skikkelig samtidig som vi er spente! Vi gjøre vårt aller beste for at elevene våre får lære, leke og ha det fint med sammen og med oss voksne.

Hilde Schjerven
Virksomhetsdirektør for oppvekst i Færder kommune