Informasjon om koronavirus

Vi har samlet all informasjon om koronaviruset her.

Hvis du kjenner symptomer på smitte, kan du bestille test på luftveisklinikken.

Bestill time digitalt fra skjema (innlogging med bank ID)

Testtelefon 33 31 04 00
Telefontider: mandag-fredag fra kl. 08.30-15.00, lørdag og søndag fra kl. 09.00-14.00.

Status 15. april - idrettsanlegg i Færder kommune

Klikk for stort bilde

Helsedirektoratet har åpnet opp for at utendørs idrettsanlegg kan brukes under forutsetning av at maks fem personer er sammen og at de holder to meters avstand til hverandre. Det skal ikke deles på utstyr, ikke tas på samme fotballer, basketballer eller lignende.

Barn og unge under 15 år må ha med en ansvarlig voksen. Færder kommune følger for øvrig anbefalingene fra Helsedirektoratet og Idrettsforbundet når det gjelder aktivitet i utendørs idrettsanlegg. Det betyr at det kan drives aktivitet i utendørsanlegg dersom følgende anbefalinger følges.

Det bes om at  alle respekterer disse smittevernrådene. Vær fysisk aktiv – og hold avstand til hverandre.

Færder kommune velger å holde innendørs idrettsanlegg stengt inntil videre grunnet alle felles berøringspunkter som finnes i innendørsanlegg. For innendørs hallidretter er det generelt vanskeligere å kunne overholde smittevernreglene. Dette vurderes fortløpende.

Status for anleggene i Færder og på Husøy

• Alle idrettshaller og gymsaler er stengt.
  • Kunstgressbanen i Teie idrettspark og ved Teigar ungdomsskole er åpne kun for organisert aktivitet.
  • Ormeletbanen på Tjøme er åpen kun for organisert aktivitet.
  • Kunstgressbanene på Nesskogen er åpen kun for organisert aktivitet. Gressbanen forblir stengt for all aktivitet.
  • Kunstgressbanen på Tømmerholt er åpen kun for organisert aktivitet.
  • Kunstgressbanen på Husøy er åpen kun for organisert aktivitet.
  • Alle andre ballbaner, nærmiljøanlegg, lekeplasser er åpne. Vennligst følg anbefalingene hva gjelder antall personer og avstand mellom personer i anleggene!

Alle innbyggere har et felles ansvar for at anleggene er trygge i henhold til helsemyndighetenes råd. Ekstra viktig er det at foresatte følger opp sine barn og ungdom på dette, både ved dialog og ved å følge med på aktiviteten i anleggene.

En vennlig påminnelse til dem som er aktive i anlegget er ofte det som skal til for at de bruker anlegget på en trygg måte med hensyn til smittevern.

Er du bekymret for smittevern i et anlegg?

Om du oppdager aktivitet som bekymrer eller du ser behov for oppslag med påminnelse om smittevernstiltak i et anlegg, ønsker vi at du tar kontakt med oss.

Kulturenheten, tlf: 33 39 00 00

tore.birkeland@faerder.kommune.no
hege.rui@faerder.kommune.no

Elin Jakobsen, kommuneoverlege, tlf: 91 62 05 90

elin.jakobsen@faerder.kommune.no

På forhånd  - tusen takk for ditt bidrag for å hindre spredning av koronasmitte og til å gjøre egenorganisert trening trygg i våre fellesanlegg!