Vaksinering

 • Vaksine mot covid-19 er gratis.
 • Færder kommune har en svært god vaksinasjonsdekning og kommunen slutter nå å sende innkalling til vaksinasjon.
 • Hvis du vil ha vaksine må du selv bestille time via helsenorge.no.
 • Ta eventuelt kontakt med oss på vaksine@faerder.kommune.no eller ring oss på 33 39 00 00 hvis du trenger hjelp med å bestille vaksinering.

Snarveier til tema i artikkelen

Hvor og når foregår vaksineringen?

 • Fra 7. april vil vaksineringen være på torsdager kl 13.00 - 13.30 på Smidsrød helsehus, Øreveien 7, 3120 Nøtterøy. Det er lagt ut timer for selvbooking til og med 21.juli. Se nedenfor hvordan du bestiller time.

Bestille og endre vaksinetime

 • Alle eksisterende timeavtaler kan endres via Helsenorge.no.
 • Hvis du vil ha vaksine må du selv bestille time via helsenorge.no.
 • Ta eventuelt kontakt med oss på vaksine@faerder.kommune.no eller ring oss på 33 39 00 00 hvis du trenger hjelp med å bestille vaksinering.

Kontakt oss

Har du spørsmål kan du ringe 33 39 00 00 (åpningstid kl. 09:00–15:00 hverdager). Eller send en e-post til: vaksine@faerder.kommune.no 

Vaksinetyper

Vi bruker vaksiner fra Pfizer og Moderna. Du kan velge selv hvilken av disse du vil ha, så lenge vi har begge inne. Begge vaksinene er gode, og det er uproblematisk å kombinere disse.

Skal du ut å reise?

Innbyggere som skal ut og reise bør sjekke innreiseregler i det aktuelle landet før de eventuelt bestiller time til vaksinering. 

Vaksinering av 5–11 åringer og dose to til 12–15 åringer

Vi tilbyr vaksine til 5–11 åringer og dose to til 12–15 åringer. De som har gjennomgått covid-19 (positiv PCR test) skal ikke vaksineres. Les mer om vaksinering av barn her.

5-11 år

 • Bestilling av time for vaksinering av 5–11 åringer skjer ved å sende en e-post til kommunens vaksineteam (vaksine@faerder.kommune.no), eller ringe 33 39 00 00. Eposten bør inneholde barnets navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer til foresatt 1.
 • Vi må ha samtykke fra begge foreldrene for å kunne gi vaksine til denne aldersgruppen. Fyll ut samtykkeskjemaet under og pass på at barnet tar det med seg til vaksinetimen.

12-15 år

 • Foresatte kan la sitt barn vaksinere med en 2. dose, 8–12 uker etter første dose hvis foresatte/barnet selv ønsker det.
 • Bestilling av time til vaksinering kan gjøres på helsenorge.no, eller sende e-post til vaksine@faerder.kommune.no

Egenerklæring og samtykkeskjema

Egenerklæring og samtykkeskjema må fylles ut og tas med ved vaksinering.

Avbestilling

Hvis du ikke har mulighet til å komme til timen du har fått, må vi ha beskjed. Ring 33 39 00 00 (åpningstid kl. 09:00–15:00 alle hverdager).

Dose 4

Alle som har alvorlig svekket immunforsvar anbefales å ta oppfriskningsdose (dose 4). Dette betyr at denne gruppen skal ha en oppfriskningsdose i tillegg til den 3. dosen i grunnvaksinasjonen som de ble anbefalt høsten 2021.

Folkehelseinstituttet har nå åpnet for at personer 80 år og eldre som har fått 3 doser og ikke har gjennomgått koronasykdom etter dette, kan få en ny oppfriskningsdose hvis de selv ønsker det. Dosen kan gis tidligst 4 måneder etter siste oppfriskningsdose. En ny dose nå vil ikke nødvendigvis utelukke et behov for ytterligere oppfriskningsdose til høsten når smitten forventes å øke.

Du må selv bestille time for vaksinering via helsenorge.no. Du kan også bestille time ved å ring 33 39 00 00 (åpningstid kl. 09:00–15:00 alle hverdager). Mer informasjon på nettsiden til Folkehelseinstituttet.

Les mer om hvem som inngår i gruppen med alvorlig svekket immunforsvar og hvordan man bestiller time her.