Padleled Vestfold og Telemark

Padleled Vestfold og Telemark består av 622 km graderte padleruter langs fylkets kyst, og ble etablert av daværende Vestfold fylkeskommune i 2018. I løpet av 2021 blir padleleden enda lengre, med utvidelse av ruter til Telemarkskysten og Telemarkskanalen.

Kartbok

Padlere kan nå planlegge turer ut i fra graderte ruter, med grønne, blå og røde ruter. Det er utviklet 91 turforslag med rutebeskrivelser, kart, tips og råd om alt fra parkeringsmuligheter til ferskvannskilder og toalettfasiliteter. Alt er samlet i en kartbok. Kartboken kan sees som en e-bok her. Med utvidelsen til Padleled Vestfold og Telemark vil det også komme en oppdatert kartbok, i løpet av 2021.

Kartbok (e-bok)

Turforslag på UT.no

Kart og turforslag er også tilgjengelig på UT.no, som drives av Den norske turistforening (DNT). Du kan også laste ned turforslagene fra Vestfold og Telemark fylkeskommune sine nettsider.

Kart og turforslag på UT.no Last ned turforslag

Det er plassert ut 28 skilt med nyttig informasjon på de mest sentrale utgangspunktene for turer, de store P-ene på kartene forteller hvor disse skiltene står. Disse blir det også flere av med utvidelse til Telemark.

Padlehuker

Som en del av Padleled Vestfold og Telemark er det oppført enkle overnattingsplasser; «Padlehuker», langs kysten, tegnet av Arkitektkontoret Biotope. Padlehukene kommer i flere moduler, noen med flere oppholdsrom slik at flere grupper kan oppholde seg der på en gang. Padlehukene er åpne for alle og det er ikke noe bookingssystem. 

Det er så langt etablert padlehuker på Ildverket (Færder), Østre Bolæren (Færder), Ølbergholmen (Larvik), Ringshaug (Tønsberg), ved Tvillingbru langs kyststien på den gamle jernbanetraseen nord for Holmestrand, Lindesviki (Telemarkskanalen, Tokke), og Ågapet (Telemarkskanalen, Kviteseid).

Padlehuk. Foto. - Klikk for stort bildePadlehukene på Østre Bolæren ligger helt nord på øya.

Samarbeidsprosjekt

Prosjektet er et samarbeid mellom fylkeskommunen, kommuner og frivilligheten i fylket. Fylkeskommunen er initiativtaker og prosjektleder.

Linker