Ukas turtips

Færder kommune har fantastisk natur og enestående turområder. For mange innbyggere ligger turen rett utenfor døra. Vi håper å spre kunnskapen om fine turer i kommunen vår og inspirere til bruk av våre fantastiske nærområder.

Vi trenger turtips fra turglade innbyggere, lag og organisasjoner. Meld inn ditt beste turtips her! PS: Husk at en tur kan være så mangt. Kort og lang, lett og vanskelig. Man kan gå, sykle, rulle, løpe,  padle og klatre. Alle turtips er av interesse.

Test ut rundturen via broene mellom Føynland og Nøtterøy.

Tønsberg og omegn turistforening anbefaler rundturen mellom Hella og Øra.

Helsestien i Teieskogen og på Rosanes passer for alle turgåere.

Området rundt Hella gravfelt er et fantastisk rekreasjonsområde i vårt nærmiljø.

Kyststien viser deg vei langs hele denne turen.

Denne turen gir deg nydelig utsikt fra Tjønneberget.

Moutmarka byr på mange flotte turmuligheter. Her et forslag til en runde på merket kyststi, som inneholder både skog og sjø. På turen kan du møte på sauer og andre beitende dyr, så hold hund i bånd. Her finnes det også mange muligheter for å ta en rast og et bad.

Omtrent halve turen er merket Kyststi. Turen er beskrevet fra Hellaveien, men vil du ha en lengre tur, start ved Nøtterøy kirke og gå Gamle Hellavei helt ut til Hella.

Dette er en tur med mange muligheter underveis, blant annet salgsutstilling på Tjøme ungdomsskole med Tjøme-kunst og håndverk, og Bekkevika med fin sandstrand og svaberg.

Denne turen tar deg forbi Fjærholmen - et nydelig rekreasjonsområde.