Hva er frivillighetens år?

  


Frivillighetens år 2022 skal feire Norges viktigste lagarbeid! Alle lag, foreninger, frivilligsentraler og andre samarbeidspartnere er invitert til å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse og til å få flere med.

Film om Frivillighetens år

Bli kjent med ildsjeler i Færder kommune

I samarbeid med SpareBank 1 Sørøst-Norge og lokalavisen Øyene vil vi hedre 12 ildsjeler som på hver sin måte gjør Færder til et bedre sted å leve med sitt frivillige engasjement. Ildsjelen vil bli portrettert i Øyene og bannere av ildsjelen vil henge ute i en måned, før stafettpinnen går videre til neste ildsjel.

Vi trenger din hjelp til å nominere den eller de som du mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet for sitt frivillige arbeid.

Les mer og nominer en ildsjel i dag!

Frivillige lag og foreninger kan søke støtte til å feire Frivillighetens år 2022. 

Søknadsfrist: 8. februar

Frivillige lag og foreninger kan søke støtte på inntil 25 000 kroner til å markere «Vår dag» i Frivillighetens år 2022. Dagen kan brukes slik man vil - det viktigste er at lokalsamfunnet får anledning til å se hva slags aktiviteter lokale organisasjoner, lag og foreninger driver med.

Her finner du informasjon om hvordan du går frem for å søke om støtte til VÅR DAG.

Søknadsskjemaet finner du her

Frivilligforum 3. mars 2022

Frivillige organisasjoner i Færder er invitert til Frivilligforum i kommunestyresalen 3. mars. Hovedtema for forumet er "inkludering". I tillegg blir det tre parallelle sesjoner:

A: Kulturminneforeninger og historiske organisasjoner. Vestfoldmuseene kommer på besøk og forteller om sin frivillighetspolicy og inviterer til dialog rundt forventninger og muligheter for samarbeid.
B: Idrettsorganisasjoner. Her blir tema ny plan for anlegg til friluftsliv, idrett, fysisk aktivitet og kultur.
C: Humanitære, kulturelle og friluftslivsorgansiasjoner / Signalarrangementer i Frivillighetens år / Sykkelturen 2022 / Nærturstafett.

Her finnes mer informasjon og påmelding til Frivilligforum: Invitasjon og påmelding (PDF, 673 kB)

Helena Bisgaard
Rådgiver - frivillighet
E-post
Mobil 905 56 021