Kjære foreldre og foresatte!                                                                                                  Juni 2022

Vi går mot slutten av dette skoleåret her på Oserød skole. Dette har også  vært et annerledes skoleår med gult koronanivå fra november til februar. Heldigvis er vi tilbake til normalt og har nesten glemt hvordan det var med kohorter, testing og karantener. Vi var svært fornøyde og gledet oss over å endelig samles på Oserødddagen.

De sist ukene har vært preget av mange forskjellige aktiviteter som tur med Meginbåter, Aktiv fritid, søppelplukking i skjærgården, overnatting på Barneskjær, sykkelturer rundt på øya, skolehageprosjekt, kunst i skolegården og masse uteskolelæring. Takk til store og små som bidrar og gjør disse dagene til gode opplevelser! Takk til FAU og alle foreldre for et godt samarbeid dette skoleåret!

Nina Tangerud og Hilde Berfendal blir pensjonister etter mange år på Oserød. Vi takker dem for god arbeidsinnsats i alle disse årene og ønsker dem en fin tid fremover. Vi takker også for innsatsen til de som skal videre i andre jobber og studier og ønsker lykke til; Ine skal til Husvik skole, Lise begynner på nye studier, Una og Ingrid skal til Labakken skole, Nora slutter, Tablo skal fortsette på studier, Xheneta ser etter jobb, Magnus har søkt lærerstudiet, Hadel blir lærling i Oserød barnehage og Katharina blir inspektør i Horten.

Det skjer endringer helt til skoleslutt, vi har derfor fremdeles ikke fått tilsatt alle lærere for neste skoleår. Nye lærere som vi har ansatt er Ingrid Mathisen, Anette Bekken og Anine Westhagen. Ny inspektør blir Hanne-Marte Thoresen.

Fredag slutter alle elever kl.12.00. Noen går over på SFO. Vi skal ha fellessamling i aulaen og til slutt «klapper» vi 7.trinn ut og ønsker dem lykke til på ungdomsskolen.

Gjenglemt tøy finner dere i aulaen på sceneelementene.

SFO har første dag tirsdag 2.august og planleggingsdager 1. og 15.august. Første skoledag er onsdag 17.august.

Vi ønsker dere alle en riktig GOD SOMMER!

Hilsen Kari-rektor og alle oss på Oserød skole

Av-og-til

Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Barn trives best med voksne som oppfører seg som de pleier, også når det er sommer og ferie. Derfor oppfordrer vi alle voksne til å tenke over egen alkoholbruk når dere er sammen med barn i sommer.

Færder Kulturskole

Færder kulturskole har laget en brosjyre med oversikt over sine tilbud for skoleåret 2022/2023.

Brosjyre for Færder kulturskole 2022/2023 (PDF, 2 MB)

Dette er utrolig gledelig! DNB Sparebankstiftelsen har gitt FAU pengestøtte igjen. Nå blir det pumptrack-bane på Oserød skole.

- Vi var kanskje ikke så veldig optimistiske med tanke på pengestøtte såpass kort tid etter at vi fikk støtte til klatreparken. I vår søknad la vi vekt på at pumptrack kanskje er mer aktuelt for de eldre barna enn klatreparken. Barn i alle aldre (også voksne) synes pumptrack er morsomt! Kanskje var det denne vinklingen som skulle til. Nå har vi fått kr. 250 000,- og tippemidler vil også komme i tillegg slik at vi skal få opp en flott bane. Dette er veldig gøy rett og slett, sier FAU-leder Anniken B. Gunleiksrud.

Se filmen som kom med svar om innvilget søknad. Veldig fin! Tusen, tusen takk til DNB Sparebankstiftelsen

Flere Farger

Bli med oss i Flere Farger da vel - helt gratis tilbud!

Vi gleder oss til å jobbe videre mot forestillingen Øy’ne synger som skal spilles flere ganger både på Labakken skole og på Nøtterøy Kulturhus i mai/juni måned.

I den forbindelse må vi be om bindene påmelding slik at vi er helt sikre på hvem som blir med, så vi kan fordele oppgaver.

Barn kan bli urolige og ha mange spørsmål om den pågående krigen i Ukraina. Ansatte i barnehager og skoler i Færder gjør det de kan for trygge og forklare det som skjer.

Foreldreveiledning

Foreldreveiledning er tilbud hos Familiens hus i Færder kommune som skal fremme trivsel og samarbeid i familier med barn i alder 0-12 år.

Mer informasjon om Foreldreveiledningstilbudet finner du her

Mange foreldre synes det er utfordrende å gi barna sine trygghet og god oppvekst. Færder kommunes foreldreveiledningstilbud skal gi dere som foreldre verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene på en bedre måte.

IST Home

IST Home er skolens nye kommunikasjonsverktøy mellom SFO og foresatte fra 01.03.2022. Appen vil være en felles løsning for SFO, skole og kommunale barnehage i Færder kommune f.o.m. 01.08.2022, men settes i gang på ulike tidspunkter i løpet av våren. Veiledning for bruk finner du nederst i artikkelen.

Appen bruker ID-porten for pålogging/verifisering, men det vil bli muligheter for biometrisk pålogging (faceID eller fingeravtrykk) i løpet av våren. Leverandøren jobber med videre utvikling av appen og det vil komme nye oppdateringer og forbedringer.