Behov for boliger til flyktninger

Dør med nøkkelknippe - Klikk for stort bilde

Færder kommune har imøtekommet IMDis anmodning for 2023 og sagt ja til å bosette totalt 120 flyktninger inkludert 8 enslige mindreårige. Hittil har kommunen fått konkrete henvendelser om å ta imot 41 flyktninger. Mange av dem er allerede bosatt etter stor hjelp fra kommunens innbyggere. Det kommunen mangler nå er hus med 3-4 soverom, samt mindre leiligheter for å kunne komme i gang med bosetting i august. Er det noen som kan hjelpe til med det?

Anmodningene vil komme i løpet av hele 2023. Behovet vil derfor være kontinuerlig. Kommunen har ikke oversikt over eller påvirkning på hvem den blir anmodet om å bosette.

Registrering av bolig

Dersom du ønsker å leie ut bolig, vennligst fyll ut skjema, og vi tar kontakt med deg.

Registrer bolig

Veiledning for privatpersoner ved utleie av bolig

For å gjøre det enklere for privatpersoner å leie ut bolig har Direktoratet for byggkvalitet (DiBK), Husleietvistutvalget (HTU) og Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) lansert en nettside med oversikt over hvordan du går frem ved utleie av bolig:

Boligdugnaden.no

Ta gjerne kontakt for mer informasjon dersom du er interessert i utleie:
Aili Samuelsen, tlf. 91 56 42 97 eller Siv Lysne Grove, tlf. 93 00 98 45.