Rygger du inn når du parkerer?

Bil som rygger inn på en parkeringsplass. Illustrasjon. - Klikk for stort bilde

Alvorlige ulykker skjer på parkeringsplasser i forbindelse med biler som rygger ut, og særlig små barn er utsatte. Velger man å rygge inn og kjøre ut har man redusert risikoen betraktelig.

Rygg inn, ikke ut

Det er mange gode grunner til at du bør rygge inn på parkeringsplassen, det gir blant annet bedre oversikt når du kommer og når du forlater plassen. Her får du tre gode grunner til at du bør parkere med fronten ut:

  1. Du har bedre oversikt over parkeringsplassen når du kommer kjørende inn. Derfor er det smartere å rygge inn i en parkeringslomme når du kommer, enn når du forlater parkeringsplassen.
  2. Parkeringsplassen kan være oversiktlig og ha god plass når du parkerer, men kan fort bli full og uoversiktlig når du skal kjøre ut.
  3.  Andre har bedre oversikt over deg. Det er lettere å bli oppmerksom på en bil som er i ferd med å rygge inn i en parkeringslomme enn når den er i ferd med å rygge ut. Da vil det være enklere for gående og andre kjørende å ta forhåndsregler.

Les mer om temaet på Trygg trafikks nettsider.

Trafikksikker kommune

Visste du at Færder kommune er en sertifisert av Trygg Trafikk som en "Trafikksikker kommune"? I filmen under kan du se hva det å være en Trafikksikker kommune går ut på.

Trafikksikkerhetsplan

I Færder kommune har vi en trafikksikkerhetsplan. Den oppsummerer arbeidet som gjøres med trafikksikkerheten, beskriver prioriteringer og begrunner valgene som gjøres. Planen kan du se her (PDF, 4 MB).