Stopp hatprat

Hatprat forekommer på mange ulike arenaer og kan ha alvorlige konsekvenser for de som blir utsatt for det. 

Trenger du noen å snakke med?

Har du en bekymring du ønsker å drøfte når det gjelder hatefulle ytringer, radikalisering eller voldelig ekstremisme, kan du kontakte operativ koordineringsgruppe (OKG) i Færder kommune. Ring kommunens sentralbord: 33 39 00 00 og du blir satt over til en av medlemmene i OKG.

Tre filmer - tre situasjoner med hatprat

Kampanjefilmene, stopp hatprat, illustrerer tre forskjellige situasjoner hvor hatprat kan oppstå. Filmene vil du sannsynligvis legge merke til i kommunens sosiale medier i tiden fremover. - Målet med kampanjen er å redusere omfanget av hatprat i Færder kommune, sier Anette Malme, SLT-koordinator og prosjektleder for Stopp hatprat-kampanjen.

Nederst i artikkelen finner du kampanjefilmene med synstolkning.

Synstolkede versjoner av kampanjefilmene 

Om kampanjen

Færder kommune har fått statstilskudd til holdningsskapende arbeid mot hatprat. Gjennom Stortingets budsjettvedtak om revidert nasjonalbudsjett i 2023 ga regjeringen prosjektstøtte til Færder kommune for å fremme likestilling og hindre diskriminering, herunder Færder kommune sitt arbeid mot hatprat. Kommunen har brukt deler av midlene til produksjon av holdningsskapende kampanjefilmer. Resten av midlene har gått til å kurse ansatte i skolen, med mål om å gi en dypere forståelse av hva hatprat er, og hvordan det kan bekjempes.

Filmregissør Emilie Beck fra Nøtterøy står for idé og manus, og Hacienda for produksjonen.