Trygg Hjemme

Vestfold interkommunale brannvesen tilbyr informasjon og rådgivning om brannforebyggende tiltak i private hjem.

Det er de kroppsnære brannene som er den største årsaken til dødsbranner i vårt område. Røyking og åpen ild (for eksempel stearinlys) er som oftest årsaken til kroppsnære branner. Røyking i kombinasjon med for eksempel alkohol/rus og nedsatt funksjonsevne øker risikoen betraktelig.

Ved tømming av askebeger kan det være smart å oppbevare asken i en ubrennbar beholder, en askebøtte eller liknende før det kastes i avfallet.

LED-lys i stedet for tradisjonelt stearinlys er å anbefale. Hvis man allikevel velger å bruke vanlige stearinlys må man ha det under oppsyn, pass på løstsittende klær, og husk å slokke lysene når man forlater rommet.

Fungerende røykvarsler og godkjent slokkemiddel er gode generelle forebyggende tiltak. I tillegg anbefales det å røyke ute, minst mulig bruk av skjøteledninger, bytt ut skadet elektrisk utstyr, vær våken og ha oppsyn når du lader elektrisk utstyr eller bruker vaskemaskin og liknende. 

Ved individuelle forebyggende tiltak, vurderes og tilpasses dette til den enkelte. Det kan for eksempel være trygghetsalarm med røykmelder, syn- og hørselstilpassende utstyr og mobile slokkeanlegg eller liknende. 

Trenger du råd eller veiledning?

Ta kontakt med branninspektør Øyvind Bang:

Mer informasjon på nettsiden til Vestfold interkommunale brannvesen