Målet er å sikre en kommuneorganisasjon tilpasset fremtidens behov, med bedre ressursutnyttelse og mer kraft til utviklingsområder.
- Vi skal ikke bare endre strukturen, men også måten vi jobber sammen på. Vi ønsker fleksible arbeidsformer med effektive oppgaveløsninger og tillitsbasert ledelse. Målet er en mer robust kommune, som er godt rigget for innbyggernes behov, sier kommunedirektør Kristin J. Kirsebom.
Styrket kompetanse og bedre ressursfordeling
En viktig del av omorganiseringen er å samle kompetanse og skape en mer balansert fordeling av ressurser mellom ledere. Tiltaket er en del av omstillingsprosjektet Færder 2030 og har som mål å gi økt effektivitet og konkrete gevinster. Den nye organisasjonen vil også gi styrket satsing på utvikling, digitalisering og innovasjon.
Organisasjonskart Færder kommuneSamler styring og utvikling
Organisasjon, styring og utvikling samles i et nytt kommunalsjefområde. Dette omfatter:
- Økonomi og virksomhetsstyring, med ansvar for å sikre god økonomistyring og effektive prosesser.
- Organisasjon og kompetanse, som har ansvar for HR, rekruttering, kompetanse og innovasjon.

Laila Rognaldsen (49) blir konstituert kommunalsjef for dette området. Hun har ledet Administrasjon, kultur og levekår i Færder kommune siden 2018. Laila var også økonomisjef i Tjøme kommune fra 2013, før sammenslåingen av Nøtterøy og Tjøme.
- For å lykkes med tjenesteutvikling og omstilling i Færder i årene fremover må vi sikre gode rammer for kommunens viktigste innsatsfaktor, de ansatte. Innovasjon og omstilling er avhengig av både endringskompetente ansatte og et økonomisk handlingsrom. Færder kommune har et godt grunnlag og er allerede i gang med omstillingsplanen Færder 2030. Jeg er glad for og motivert for å få mulighet til å lede dette arbeidet videre.
Kommunalsjefområde: Innovasjon, medborgerskap og kultur
En av de viktigste endringene i den nye organiseringen er etableringen av kommunalsjefområdet Innovasjon, medborgerskap og kultur. Laila Rognaldsen vil ha en fast stilling som kommunalsjef for dette området.
Området Innovasjon, medborgerskap og kultur vil omfatte:
- Færderkompasset/Innbyggertorv, som skal gi innbyggerne bedre tilgang til kommunale tjenester gjennom veiledning, avklaring og enkel saksbehandling.
- Kultur og frivillighet, som skal styrke kommunens samarbeid med innbyggere, organisasjoner og frivillige.
- Digitalisering og innovasjon, med fokus på å utvikle innbyggertjenester og interne arbeidsprosesser i mer moderne og effektive former.
Konstituert kommunalsjef for dette området blir Ingelin Egerdal (44), som i dag er virksomhetsleder for stabsfunksjonen innen skole og barnehage.
- Jeg er utrolig takknemlig, stolt og glad for å få tillit til å gå inn i denne stillingen. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle de ansatte og deres områder og arbeidsoppgaver. Sammen skal vi jobbe for å forbedre og videreutvikle tjenestene til og for innbyggerne i Færder kommune i samsvar med målene for fremtidens kommune, sier Ingelin Egerdal.
Ingelin Egerdal- Disse organisatoriske endringene er en viktig del i vårt arbeid med å sikre en sterkere og mer fremtidsrettet kommune. Vi må utvikle, tilpasse og forbedre kommunens tjenester, slik at de kan leveres på en forsvarlig og faglig god måte innenfor de rammene kommunen har. Jeg er glad for å ha gode medarbeidere med på laget i utviklingen av fremtidens kommune, avslutter kommunedirektør Kristin J. Kirsebom.
Les mer om saken som ble behandlet i partssammensatt utvalg her.