Vanningsrestriksjoner

Vanning. Foto. - Klikk for stort bilde

Fra mandag 30. mai til mandag 22. august 2022 innføres det vanningsrestriksjoner for Færder kommune og omliggende kommuner.

Vanning kan skje på følgende dager etter forbokstav i etternavn eller navn på borettslag/sameie, på følgende dager mellom kl. 18:00 og 23:00:

A-G: onsdag + lørdag
H-L: mandag + torsdag
M-Å: tirsdag + fredag

På grunn av kapasiteten i vannledningsnettet innføres det vanningsrestriksjoner hver sommer slik at alle skal få vann til nødvendig forbruk.

Hva er tillatt

• Det er tillatt å vanne med håndholdt slange med påmontert munnstykke, så lenge du kun vanner på de dagene som er avsatt til deg.
  • Det er tillatt å vanne med en spreder pr. eiendom, så lenge du kun vanner på de dagene som er avsatt til deg. Sprederen må plasseres slik at hovedmengden av vannet kommer på bed, busker og lignende.
  • Vanning med kanne er tillatt når som helst.
  • Svetteslange er tillatt på dagene avsatt til deg.
  • Fritidsboliger/hytter kan vanne på lik linje som fastboende.

Hva er ikke tillatt

• Plenvanning er ikke tillatt.

Dispensasjon

Det kan gis dispensasjon for vanning av nysådd plen eller ferdigplen samt nyanlagte busker og hekker. Søknad om dispensasjon sendes inn via dette skjemaet. Vanningen må foregå mellom kl. 18:00 og 23:00.

Søk om dispensasjon her

Brannutrykning

NB! Ved brannutrykning må all vanning stoppes.