Velkommen til «Sterk og stødig»

En eldre mann og en dame trener. Foto. - Klikk for stort bilde

Synes du at du greier mindre i dag enn for ett år siden? Ønsker du å bli sterkere og stødigere? «Sterk og stødig» er en forebyggende treningsgruppe for seniorer – et balanse- og styrketreningsprogram for eldre med risiko for fall og funksjonssvikt.

Hva er «Sterk og stødig»?

«Sterk og stødig» er et gruppetreningstilbud som foregår en gang i uken. Treningen inneholder øvelser for å bedre muskelstyrken og balansen, samtidig som man får muligheten til å være sammen med og trene med andre treningsglade seniorer.

Øvelsene foregår både stående og gående, og det er anledning til å støtte seg til en stol eller sette seg ned ved behov. Treningsgruppene blir instruert av frivillige instruktører som er kurset i sterk og stødig- konseptet, og som blir veiledet av kommunale fysioterapeuter

Målgruppe

Målgruppen for «Sterk og stødig» er hjemmeboende eldre som klarer seg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. Du må være i stand til å gå uten hjelpemidler innendørs, men erfare endringer i bevegelsesfunksjon, ustøhet i enkelte situasjoner, redusert gangfunksjon og kanskje redsel for å falle og/eller har falt.

Tid og sted

Færder kommune har tre treningsgrupper:

  • Tjøme kommunehus: tirsdag kl. 11:00–12:00
  • Smidsrød helsehus: onsdag kl. 12:00–13:00
  • Smidsrød helsehus: torsdag kl. 11:00–12:00

Treningen er gratis. Det er for tiden venteliste for alle gruppene.

Påmelding

Send en e-post eller ring til Irmelin Skjold for informasjon og påmelding. E-post: irmelin.skjold@faerder.kommune.no. Telefon: 97 51 54 38.

Irmelin Skjold
Folkehelsekoordinator
E-post
Telefon 975 15 438

Adresse

Tjøme kommunehus
Rødsgata 36
3145 Tjøme

Smidsrød helsehus
Øreveien 7
3120 Nøtterøy