Doktorgården omsorgsboliger

Doktorgården er omsorgsboliger med bemanning fra kl. 07:30 til kl. 22:00. Etter det kan de som har alarm få hjelp av nattevaktene ved behov. Våre omsorgsboliger som er totalt 39 leiligheter, ligger sentralt på Borgheim med nærhet til busstopp, kort vei til butikk og bakeri. Det er også kort vei til skoletannlegen og herrefrisør.

Våre boliger er bygd slik at du kommer rett inn til din egen leilighet. Det er tilpasset personer med hjelpebehov på grunn av helsesvikt. Boligen er beboeres hjem. Leieboer inngår en husleiekontrakt med Færder kommune, og betaler husleie til kommunen. Riks TV-pakke følger leiligheten, men internett må skaffes selv. Strøm til oppvarming kommer i tillegg. Alle beboere er ansvarlig for å ha egen innboforsikring.

Bygningsmassen på Doktorgården er slik at de fleste leilighetene på 1. plan har handikapvennlig kjøkkeninnredning, og kan tilrettelegges for lading av el-skuter på yttervegg. I forhold til brannvern skal gangbanene utenfor leilighetene i 2. etasje være fri for hindringer. Det er ikke mulighet for el-skuter når man bor i 2. etasje. I 2. etasje er ikke kjøkkenet tilrettelagt for rullestolbrukere.

Beboerne må ha med møbler, kjøleskap, mikrobølgeovn, kaffetrakter/vannkoker, vaskemaskin, tørketrommel/tørkestativ, ev. komfyr/komfyrtopp og stekeovn dersom beboer selv er i stand til bruke det. Sengetøy, håndklær og kluter, tørkeruller, toalettpapir, vaskemidler etc.

I tillegg må man selv holde matvarer og drikke til frokost, lunsj og kveldsmat. Ev. kjøpe Fjordland middager som kan varmes i mikrobølgeovn, hvis man ikke evner å lage middag selv. Det er mulig å søke om matombringing. Dette gjøres til tjenestekontoret via søknadskjema. Hvis man får vedtak kan middagen spises i felles stue eller varmes hjemme i leiligheten. Hvis det skal spises i felles stue, må det avtales hvilke dager man ønsker å spise. Det er ca. 14 dager bestillingstid på middag.

Alle beboerne forholder seg til sine fastleger, og må betale egenandel for sine medikamenter og annet reseptbelagt utsyr.

Personalet kan dessverre ikke følge beboerne til timeavtaler hos fastlege, sykehus og tannlege. Dette er en oppgave for pårørende. Vi kan ev. prøve å skaffe frivillige gjennom app Nyby. Det er også pårørendes ansvar å på se og gå til innkjøp av det beboer måtte trenge av tøy og annet utstyr.

Boligene i Doktorgården er omsorgsboliger og beboerne er hjemmeboende.

Slik søker du

Når leiligheter er ledige, lyses de ut i på Færder kommunes nettside.

Ved behov for helse- og omsorgstjenester søkes det om til tjenestekontoret. Tjenestekontorets saksbehandler fatter vedtak på tjenester som tildeles.

Når boligen er tildelt, er det boligkontoret som skriver husleiekontrakt, og sørger for utlevering av nøkler og hjelper til med visning av leiligheten.

Besøksadresse

Klokkerveien 4
3140 Nøtterøy

Bård Feltmann Aslesen
Leder/virksomhetsleder
E-post
Telefon 90 06 92 70

Kontaktinformasjon

Vakttelefon Doktorgården

Telefon: 95 75 55 73