Rødstoppen og Ekornrød omsorgsboliger

Rødstoppen og Ekornrød er to omsorgsboliger med døgnkontinuerlig bemanning. Omsorgsboligene ligger i Tjøme sentrum.

Våre omsorgsboliger er boliger som er tilpasset personer med hjelpebehov på grunn av helsesvikt. Boligen er beboeres hjem. Leieboer inngår en husleiekontrakt med Færder kommune og betaler husleie og strøm til kommunen. Alle beboere er ansvarlig for å ha egen innboforsikring.

Beboerne må ha med møbler, kjøleskap, kaffetrakter / vannkoker, vaskemaskin, tørketrommel / tørkestativ, ev. komfyr dersom beboer selv er i stand til å bruke det. Sengetøy, håndklær, tørkeruller, toalettpapir, vaskemidler etc.

I tillegg må man selv holde matvarer og drikke. Man kan få kjøpt ferdig middag, som kan spises i fellesskap i stuen eller dersom man ønsker det, i egen leilighet.

Alle beboerne forholder seg til sine fastleger, og må fortsatt betale egenandel for sine medikamenter og annet reseptbelagt utstyr.

Personalet kan dessverre ikke følge beboerne til timeavtaler hos fastlege, sykehus og tannlege. Dette er en oppgave for pårørende. Vi kan eventuelt være behjelpelig med å skaffe følge, gjennom Frivillighetssentralen.

Alle beboerne må ha sin egen mat til frokost, lunsj og kveldsmat Det er mulig å søke om varm middag. Tjenestekontoret gir da vedtak på denne tjenesten. Beboerne kan velge om de vil spise middag i fellesskap eller i egen leilighet.

Det er Tjenestekontoret som tildeler våre omsorgsboliger, og som tildeler de tjenestene hver enkelt beboer har behov for etter gjeldende lovverk.

Det er viktig å forstå at en omsorgsbolig ikke er en institusjonsplass.

Rødstoppen har 15 leiligheter og Ekornrød har 8 leiligheter. Boligene har felles bemanning hele døgnet.

Rødstoppen og Ekornrød omsorgsboliger tilbyr Velferdsteknologi fra HEPRO. Våre trygghetsalarmer går direkte til personalet.

Slik søker du

Når leiligheter er ledige, lyses de ut i avis, samt på Færder kommunes nettside.

Det er tjenestekontoret som tildeler omsorgsboliger. De tildeler også de tjenestene hver enkelt beboer har behov for, og gir individuelle vedtak.

Når bolig er tildelt, er det boligkontoret som lager husleiekontrakt, og sørger for utlevering av nøkler og hjelper til med visning av leiligheten.

Kontaktinformasjon

Vakttelefon Rødstoppen: 98 26 97 46
Vakttelefon Ekornrød: 95 46 38 16

Helene Lie Nordgaren
Leder
E-post
Telefon 91 57 06 82
Bård Feltmann Aslesen
Leder/virksomhetsleder
E-post
Telefon 90 06 92 70

Adresse

Rødstoppen omsorgsbolig
Lindholmveien 30
3145 Tjøme

Ekornrød omsorgsbolig
Lindholmveien 32
3245 Tjøme