ServeringsbevillingDen som skal etablere og drive serveringssted av mat og/eller drikke må søke serveringsbevilling hos kommunen. Bevillingen gjelder etablering og drift av serveringssteder der det skal være servering av mat og/eller drikke, og der forholdene ligger til rette for at det spises/drikkes på stedet. Søknad om serveringsbevilling Informasjon om serveringsbevilling Krav til søker Daglig leder for serveringsstedet må bestå en etablererprøve for å dokumentere nødvendige kunnskaper om økonomistyring og om lovgivning av betydning for drift av serveringssteder. (Les mer om etablererprøven og se kurs på Vinn.no) Bevillingshaver, daglig leder og personer som har vesentlig innflytelse på virksomheten må ha utvist uklanderlig vandel i forhold til straffelovgivningen, skatte- og avgiftslovgivningen, regnskapslovgivningen, lov om forbud mot diskriminering på grunnlag av etnisitet, religion mv., jf. serveringsloven § 6. De involverte må heller ikke ha begått lovbrudd i forhold til annen lovgivning på en måte som vil være uforenlig med drift av serveringssted. Søknaden blir rutinemessig videresendt til politi og skatteetaten for vandelsvurdering. Merknader Det kreves bevilling før oppstart av serveringsstedet. (Ved overdragelse av serveringsstedet faller serveringsbevillingen bort hvis ikke ny eier søker om bevilling innen 30 dager etter at overdragelsen ble avtalt.) For å kunne drive serveringsvirksomhet, må søkeren i tillegg blant annet registrere virksomheten hos Mattilsynet, og bygningen må være godkjent av de kommunale bygningsmyndighetene. Det må for eksempel foreligge godkjent bruksendring hvis bygningen er regulert til andre formål, og krav til parkeringsplasser må være oppfylt. Det foreligger ikke skjemaplikt, men opplysningsplikt til kommunen ved: • Skifte av daglig leder. • Endringer i personkretsen: daglig leder, bevillingshaver, personer som har vesentlig innflytelse på virksomheten etter § 6 jf. § 7. • Innstilt drift av serveringssted. Slik søker du Fyll ut søknadsskjemaet søknad om serveringsbevilling og send det inn digitalt. Vedlegg Følgende dokumenter skal følge søknaden: Firmaattest for alle firma som er involvert i driften. Skatteattest for søker/eier og andre med vesentlig tilknytning til driften. Skjema RF-1244 fra Skattedirektoratet. Tegning av serveringsstedet inne og ute. Dokumentasjon av daglig leders ansettelse ved serveringsstedet. Stedfesting av godkjent etablererprøve for daglig leder. Godkjenning fra branntilsynet. Kopi av melding til Mattilsynet. Leiekontrakt. Ved overtagelse av virksomheten, oppgi tidligere eier. Vedleggene kan du sende sammen med søknadsskjemaet digitalt. Hvis du må ettersende vedlegg, må du påføre referansenummeret du får oppgitt når skjemaet er sendt inn. Kommunens adresse er: Færder kommune Postboks 250 3163 Nøtterøy E-postadresse: postmottak@faerder.kommune.no Saksbehandlingen starter når fullstendig søknad med alle nødvendige vedlegg er registrert mottatt. Mangelfull søknad blir returnert ubehandlet. Gebyrer Bevillingsgebyret utgjør pr. år minimum kr 1 850 for salg og kr 5 800 for skjenking. Størrelsen på gebyret avhenger av hvor mye alkohol som selges eller skjenkes. Minstegebyret for skjenking og salgsbevilling indeksreguleres hvert år. Les mer om bevillingsgebyrer her. Melding om avvikling av virksomhet Ved avvikling av virksomhet med skjenkebevilling, registrerer du dette i skjemaet melding om avvikling av virksomhet. Publisert 05.01.2023 14:26