Demenskoret i Færder skaper sangglede, fellesskap og gode øyeblikk

Personer som sitter og synger - Klikk for stort bildeStor sangglede i Demenskoret

Det var en rørt ordfører som besøkte Demenskorets øvelse på Frivilligsentralen på Teie.

Dere synger veldig flott! Er dette kun den tredje korøvelsen, spurte ordfører Jon Sanness Andersen.

Demenskoret i Færder ble startet opp av Reidun Thorn Akre og June Øhre Leskinen på frivillig basis. Inspirasjonen til å starte opp koret kom i midten av januar, etter å ha sett TV-serien «Demenskoret» på NRK. Reidun er korleder og dirigent i Demenskoret, sammen med Aase Styve, mens Drude Flygt fra Færder Kulturskole er tangentsjef.

Mange som bidrar

Den første korøvelsen var i mars, og koret møtes hver onsdag kveld. I tillegg til de to ildsjelene, er det en stor gjeng med frivillige som hver onsdag bistår med at alle i koret har en fin opplevelse. Noen baker, koker kaffe og dekker på til hyggelig sosialt samvær både før og etter korøvelsen. Andre bistår kordeltagerne med praktiske ting, som at de har vann, riktig sangtekst fremme og lignende. Og alle bidrar de til å skape en god stemning og fine opplevelser for både sangere og pårørende.

 

Takknemlig ordfører

Ordføreren hadde med seg en liten påskjønnelse og uttrykte sin takknemlig over innsatsen fra de frivillige til å skape sangglede, fellesskap og gode øyeblikk for sangerne og de pårørende.

Tusen, tusen takk til alle dere frivillige som gjør en stor jobb for Demenskoret og for denne gleden som dere skaper, sa han. Det må være flott for dere pårørende å se at deres kjære har det så bra i Demenskoret.

Denne onsdagskvelden ble det stelt i stand til felles kveldsmat etter korøvelsen, noe som sattes stor pris på av både sangere og pårørende. Felleskapet og det sosiale er en viktig del av ambisjonen for Demenskoret i Færder.

Tre personer står samlet - Klikk for stort bildeReidun Thorn Akre, Jon Sanness Andersen og June Øhre Leskinen Personer som sitter og synger - Klikk for stort bildeOrdføreren var imponert over Demenskoret i Færder Mann og kvinne klemmer hverandre - Klikk for stort bildeKorleder Reidun Thorn Akre og ordfører Jon Sanness Andersen.