Nå kommer nødvarsel på mobil

Nødvarsel er en ny tjeneste fra norske myndigheter. Hensikten er at de som kan være utsatt for fare, raskt får beskjed om hva som skjer og hva de bør gjøre. Nødvarsel er et tillegg til de kanalene som allerede brukes til å varsle og informere befolkningen.

Slik fungerer nødvarsel

Hvis det oppstår en alvorlig situasjon med akutt fare for liv og helse der du er, så kan du få et nødvarsel til din mobiltelefon. Et nødvarsel sendes ut via mobilnettet til alle mobiltelefoner som kan motta slike meldinger, i løpet av noen få sekunder. Teksten i varselet vil være på norsk eller engelsk, avhengig av hvilken språkinnstilling du har på telefonen din. Hvis telefonen din støtter tekst til tale, kan du også få varselet lest opp.

Nødvarsel bruker ikke telefonnummeret ditt eller andre opplysninger om deg eller telefonen din. Du trenger ikke å registrere deg eller laste ned en app for å motta nødvarsler, og det er helt gratis. Det du må huske på er å holde telefonen din oppdatert med nyeste programvare.

En tjeneste fra myndighetene 

Nødvarsel er en tjeneste fra norske myndigheter, og det er politiet eller Sivilforsvaret som kan sende ut slike varsler.

Mer informasjon om nødvarsel på mobil

Emergency Alert on your mobile