Aktuelle saker

Færder kommune er nå tildelt ytterligere ca kr 1,3 millioner til fordeling til virksomheter i Færder,  som er særlig hardt rammet av lokale eller nasjonale smitteverntiltak.

Her kan du lese om hvilke kriterier som gjelder og hvordan du kan søke om støtte.

Snekker. Foto.

Fra 1. mai 2021 kan flere bygge terrasser og tilbygg uten å søke. For å finne ut om dette gjelder deg, må du først undersøke hva du har lov å gjøre på eiendommen din.

I følge Folkehelseinstituttet er to doser nødvendig for fullgod beskyttelse, men allerede tre uker etter første dose har man god beskyttelse. Selv om beskyttelsen er god, er det likevel mulig å bli smittet av covid-19 selv om man er vaksinert. Det er også mulig for vaksinerte å smitte andre. Dette gjelder selv om man ikke merker at en selv er smittet.

Munnbind. Foto.

Den lokale forskriften om bruk av munnbind ble forlenget av formannskapet den 2. mai. Forskriften gjelder til og med 12. mai.

Kjære alle medarbeidere,

Nå kjenner vi at våren er her. Jeg håper dere kan nyte våren og har kortreiste gode opplevelser i naturen.

Gjestekai. Foto.

Gjestehavnene med servicebyggene åpner 1. mai 2021. Gjestehavnen og servicebygget på Østre Bolæren har allerede åpnet.

Byggesaksbehandlerne har faste telefontider. Har du generelle spørsmål og spørsmål som ikke angår en sak til behandling, kan du ringe byggesakstelefonen. I disse dager er det ekstra mange som kontakter byggesaksbehandlerne på telefon. For at vi skal besvare spørsmål på telefon så effektivt som mulig, oppfordrer vi våre innringere som har en pågående sak om å kun ta kontakt med sin saksbehandler. Andre saksbehandlere kan dessverre ikke svare på spørsmål om en sak som blir behandlet av en annen saksbehandler.

Koronavaksine. Foto.

Kommunen mottar en del henvendelser fra personer som ønsker å komme på en reserveliste for vaksinering. Ved eventuelle forfall på vaksinasjonsdagen ringer kommunen opp innbyggere etter ordinær prioriteringsliste.

Vi ønsker alle avgangselever ved videregående skoler en fin og trygg russetid. Smittesituasjonen er fortsatt ustabil, og årets russ må belage seg på en russefeiring preget av pandemi og smitteverntiltak. Russens bidrag til lite smittespredning i russetiden kan bety mye for hvor raskt samfunnet kan åpnes opp igjen.