Aktuelle saker
Smittestopp-logo.

FHI sender i ettermiddag, 4. februar, en SMS om appen Smittestopp til innbyggerne i Vestfold og Telemark fylke. Nærmere 700 000 brukere har lastet ned appen så langt.

Totalt 388 innbyggere ble vaksinert mot Covid-19 i Wilhelmsenhallen onsdag den 3. februar, og SMS-innkallinger til vaksinering den 10. februar er sendt ut.

Dessverre var det feil dato i den første SMS-innkallingen som ble sendt ut i dag, men en ny SMS ble sendt ut rett etterpå.

Sykepleier Vibeke Tobiassen Faane. Foto.

Fra 2009 til 2020 har Færder kommune mer enn halvert sine egne utslipp av klimagasser.

Folkehelseinstituttet har påvist den engelske virusvarianten hos en person fra Færder kommune. Vedkommende ble testet ved innreise til Norge i slutten av januar, og har siden da vært helt isolert og ikke hatt noen nærkontakter.

Ytterligere 250 innbyggere i Færder kommune vil fredag kl 15.00 få innkalling på SMS til vaksinering i Wilhelmsenhallen onsdag 3. februar.

I løpet av en uke har kommunens 10. klassinger laget hver sin isskulptur som deretter ble satt sammen til en stor og lyssatt isskulpturinstallasjon av kunstnerne Randi Beck, Ida Nove Cannon og Vidar Grønnerød. Installasjonen blir stående på Fagertun til den smelter. Prosjektet er en del av Den kulturelle skolesekken.

Beboere på sykehjem i Færder kommune, som fikk sin første vaksine i uke 1, får i løpet av denne uken dose to, og vil dermed være ferdig vaksinert.

Smittestopp-logo.

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den er frivillig å bruke, og ett av flere tiltak som kan bidra til å begrense spredningen av covid-19. Appen har 16-års aldersgrense.

I Færder kommune har vi så langt i 2021 hatt 36 smittede av Covid-19. Det var ikke uventet at vi skulle få en økning av smitte etter julehelgen, og vi har kontroll på hvor smitten kommer fra.

Målet er fortsatt å slå ned smitte, og alle tiltak som iverksettes understøtter dette.

Godt trafikksikkerhetsarbeid gir trygt lokalmiljø, mindre skader og fornøyde innbyggere. Færder kommune har siden årsskiftet 2017-18 vært sertifisert av Trygg Trafikk som Trafikksikker kommune.  Nå er kommunens innsats nok en gang gjennomgått, og Færder kommune fikk toppkarakter og mye skryt av Trygg Trafikk.