Informasjon om koronavirus

Vi har samlet all informasjon om koronaviruset her.

Hvis du kjenner symptomer på smitte, kan du bestille test på luftveisklinikken (33 31 04 00).

Telefontider: mandag–fredag kl. 08:30–15:00, lørdag og søndag kl. 09:00–14:00.

Bestill time digitalt fra skjema (innlogging med bank ID)

Refleksdagen 2020 - alle skal ferdes trygt i våre anleggsområder

Elever ved Torød skole mottar reflekser av Nils Otto Mathisen i Færder kommune. Foto. - Klikk for stort bildeElever ved Torød skole mottar reflekser av Nils Otto Mathisen i Færder kommune

I dag, 15. oktober, markerte vi refleksdagen ved at ansatte i drift- og anleggsseksjonen og folkehelsekoordinator delte ut reflekser på steder der kommunen har anleggsprosjekter.

Utdeling av reflekser

I morgenrushet på refleksdagen, 15.oktober, delte vi ut 550 reflekser til myke trafikanter i nærheten av noen av våre anleggsområder. I disse områdene ble det delt ut reflekser:

• Brattås skole (Hovlandveien – vann- og avløpsprosjekt)
  • Torød sentrum (gang- og sykkelveiprosjekt)
  • Tjøme sentrum (vann- og avløpsprosjekt)

Folkehelsekoordinator i Færder kommune, Irmelin Skjold, møtte mange fornøyde barn og voksne da refleksene ble utdelt.

Vi møtte bare blide og glade barn og voksne som tok imot refleks!

Inspektør ved Torød skole, Steinar Olsen og Nils Otto Mathisen, ved drift- og anleggseksjonen utenfor Torød skole. Foto. - Klikk for stort bilde
Stian Mathisen, lærer ved Torød skole. Foto. - Klikk for stort bilde

Bakgrunn

Det er nødvendig med anleggsarbeider for å forbedre infrastrukturen, men det er utvilsomt ulemper for dem som bor og ferdes i disse områdene.

Det vil være forsinkelser, omkjøringer, støv og støy, og selv om sikkerheten ivaretas av entreprenøren på en forskriftsmessig måte, vil noen kanskje føle seg utrygge.

Det er viktig å være ekstra oppmerksomme og fortelle barn om faremomenter i anleggsområder med anleggstrafikk, og det er viktig for alle å BLI SETT!

Trygg Trafikk

tryggtrafikk.no kan du lese mer om refleksdagen 2020.